Ugrás a tartalomra

Pár-kapcsolat Magyarkanizsán

2018.03.17
22:08
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán vendégszerepelt az algyői Móra Ferenc Népszínház társulata. A Művészetek háza nagyszínpadán Aldo Nicolaj – Pár-kapcsolatát, a három egyfelvonásos abszurd vígjátékot játszotta.

A színdarab abszurd módon a férfi és a nő kapcsolatát mutatja be három felvonásban, és mindegyik darab más módon közelítette meg a két nem közötti viszonyokat. Fodor Ákos színész könnyen tudott azonosulni karakterével: „A férfi szerepet játszom, ami egy nagyon érdekes, és a napjainkban is mindenki számára értelmezhető karakter, egy hétköznapi, egy nagyon jó ember, egy hétköznapi ember, de ezzel a hétköznapisággal egy fajta unalom is, egyfajta kiégettség is együtt jár, és erre világít rá, erre jön rá a darabban az én karakterem.”

A három egyfelvonásos abszurd vígjátékot Ádok Róbert rendezte, aki Kátó Sándor színész tiszteletére készítette el az előadást. Csaknem két és fél hónap alatt készültek el a színdarabbal, úgy, hogy csak hétvégén próbálhattak. Ádok Róbert, rendező, Móra Ferenc Népszínház: „Három két szereplős darabról beszélünk, tehát nem nagy tömegeket kell megmozgatni, nem kell hozzá nagy színpad, kamarajellegű darab, és ebből adódóan szerencsénk is volt, mert a párosok úgy is jöttek ki már a fejemben azonnal, hogy megoldható volt ezzel a társulattal.”

Az algyői Móra Ferenc Népszínház idén ünnepli fennállásának 20. évforulóját. Az előadást a VMSZ magyarkanizsai helyi szervezetének köszönhetően tekinthették meg az érdeklődők.

Magyarkanizsa
Algyő
színház

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.