Ugrás a tartalomra

A Páratlan páros a Népkör színpadán

2018.02.23
15:19
2018.02.23
17:48
Forrás
Pannon RTV
A Fabula Rasa Színjátszó Grund csütörtökön bemutatta idei első előadását. A Népkör Magyar Művelődési Központ szervezésében működő diákszínjátszó csoport előadását Ralbovszki Csaba rendezte.

A Fabula Rasa Színjátszó Grund fennállásának tizedik évfordulója alkalmából igazi vérbő komédiával indította az évet. Ralbovszki Csaba a darab rendezője azt mondta, azért választották ezt a darabot, hogy a gyerekek egy klasszikus vígjátékban is kipróbálják magukat.

Ralbovszki Csaba, rendező: „Azért gondoltam ezt, mert ilyet még nem csináltunk, de amikor elolvastuk a szöveget az első olvasópróbán, akkor nekem is leesett az állam, hogy ezt egy kicsit le kell porolni. Rengeteget porolgattuk a szöveget. Ezt színházakban, ha műsorra tűzik, akkor két felvonás. Kétszer egy óra tizenöt perces, és nekünk sikerült ezt hatvanöt percbe összegyúrni.”

Amíg a szereplők nagy részének a karakterformálás okozott nehézséget, addig a férfi főszerepet alakító Dudás Norbert a szöveg memorizálásával küzdött. A próbafolyamatot viszont kivétel nélkül mindenki élvezte.

Dudás Norbert, diákszínjátszó: „Mindenkinek van kisebb hibája, próbáljuk kijavítani őket és olyan a hangulata már a próbáknak, mintha egy kis család lennénk. Annyira össze vagyunk már szokva,hogy az elképesztő.”

A Páratlan páros minden szegmensén együtt dolgoztak, sőt az előadás díszletét és a kosztümöket is maguk a diákok találták ki.

Fabula Rasa Színjátszó Grund
Népkör MMK
Ralbovszki Csaba
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.