Ugrás a tartalomra

A paravánok Újvidéken

2020.12.05
18:31
2020.12.05
18:55
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Jean Genet A paravánok című művét az Újvidéki Színházban.

A darabban az intézmény minden színésze szerepelt. Figura Terézia elmondta, az előadást hatalmas előkészület előzte meg. A próbafolyamat már tavaly szeptemberben elkezdődött. Szerinte a darab aktualitása és tanulsága az emberek közötti kapcsolatteremtés módjában rejlik.

Figura Terézia, színész, Újvidéki Színház: „A közönségnek a meglátása, percepciója több fantáziát ad arra, hogy a néző befogadjon, vagy ne fogadjon be dolgokat. Ezt így látom a színházi világban. A sima, snassz - tegyük idézőjelbe - drámában nagyon könnyen követhető, tudjuk pontosan, hogy ki kivel milyen kapcsolatban van. Látjuk a relációkat, és ebből kifolyólag könnyű követni is. Itt nem.”

Újvidék
Újvidéki Színház
Jean Genet
bemutató

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.