Ugrás a tartalomra

Petőfi 200 emlékév - 22 filmből álló válogatást állított össze a Nemzeti Filmintézet

2023.03.29
14:02
Forrás
MTI
22 filmből álló ajánlattal járul hozzá a Petőfi 200 emlékév gazdag kulturális kínálatához a magyar Nemzeti Filmintézet-Filmarchívum.

A válogatásban ismert, népszerű alkotások és keveset játszott kuriózumok is szerepelnek: romantikus és kalandfilmek, realista hangvételű történelmi művek, továbbá rövidfilmek és animációs feldolgozások is. Az alkotásokat a Filmintézet mintegy 120 határon túli szervezethez is eljuttatta, számos mozgóképes műsor megvalósulását elősegítve.

Továbbra is várják a programszervezők, a vetítéseket szervező intézmények és iskolák jelentkezését. A válogatásban szerepel egyebek mellett a Föltámadott a tenger, A kőszívű ember fiai, a Szegénylegények, a János vitéz és a 80 huszár. 

Petőfi Sándor
emlékév
Nemzeti Filmintézet

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.