Ugrás a tartalomra

A Petőfi '73-at vetítették a VM4K-ban

2023.03.30
19:27
Forrás
Pannon RTV
Kardos Ferenc rendező Petőfi '73 című alkotását vetítették ma este a VM4K Csütörtök esti filmklubjában, a Mozdulj! Petőfi programsorozat keretében.

Az 1973-ban bemutatott magyar filmdráma abban az évben bekerült a Cannes-i Filmfesztiválra is. A film Petőfi születésének 150. évfordulója alkalmából készült. A pápai Petőfi Gimnázium és a budapesti Kölcsey, Móricz és Toldy Gimnáziumok hatszáz tanulója forradalmi passiójátékban eleveníti fel Petőfi életének eseményeit. 

A farmernadrágos előadásban a diákok újraértelmezik Petőfi forradalmiságát, és vitákban tisztázzák saját, a forradalmisággal kapcsolatos fogalmaikat, jelenkori cselekvési lehetőségeiket, a társadalomhoz való viszonyukat. Petőfi Sándort Kovács Mihály alakítja a drámában. A film zenéjét Szörényi Levente szerezte.

VM4K
Csütörtök esték
filmklub
filmvetítés
Petőfi 200

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.