Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Petőfi '73-at vetítették a VM4K-ban

2023.03.30
19:27
Forrás
Pannon RTV
Kardos Ferenc rendező Petőfi '73 című alkotását vetítették ma este a VM4K Csütörtök esti filmklubjában, a Mozdulj! Petőfi programsorozat keretében.

Az 1973-ban bemutatott magyar filmdráma abban az évben bekerült a Cannes-i Filmfesztiválra is. A film Petőfi születésének 150. évfordulója alkalmából készült. A pápai Petőfi Gimnázium és a budapesti Kölcsey, Móricz és Toldy Gimnáziumok hatszáz tanulója forradalmi passiójátékban eleveníti fel Petőfi életének eseményeit. 

A farmernadrágos előadásban a diákok újraértelmezik Petőfi forradalmiságát, és vitákban tisztázzák saját, a forradalmisággal kapcsolatos fogalmaikat, jelenkori cselekvési lehetőségeiket, a társadalomhoz való viszonyukat. Petőfi Sándort Kovács Mihály alakítja a drámában. A film zenéjét Szörényi Levente szerezte.

VM4K
Csütörtök esték
filmklub
filmvetítés
Petőfi 200

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű