Ugrás a tartalomra

Petőfi Júliának rappelt

2023.06.08
20:29
2023.06.09
17:08
Forrás
Pannon RTV
A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Január eleje óta fut a Mozdulj Petőfi! programsorozat a VM4K-ban. A telt házas látogatottságot élvező rendezvényeken egyfolytában elhangzanak új információk a költővel kapcsolatban, és ettől minden alkalommal árnyaltabb lesz a bennünk élő Petőfi-kép.

Baranyi Dolores, kulturális referens, VM4K: „Eddig körülbelül húsz rendezvényünk volt, a Petőfi szavalóversenyen keresztül két konferenciánk is volt, illetve volt egy vers- és szoborpályázatunk. Valóban nagyon sokrétű ez a programsorozat és még legalább ennyi programmal készülünk.”

A Tenyértársulat is készült, méghozzá egy közvetlen és friss előadással. Az öt színész hallgató rendkívüli érzékenységgel és természetességgel mutatta be nemzeti költőnk életét és munkásságát, és tette őt kortársunkká már az előadás elején.

Bagi Natália, főiskolai hallgató: „Petőfinek Pekingben is van szobra, Kínában az iskolában tanulják Petőfi Sándor életét, jól vívott, jól evezett. Érdekesség, hogy nem szerette a fényképeket, mert azon nem tudott alakítani, ezért jobban szerette, ha lefestik, mert azt úgy alakíthatta ahogy akarta.”

Az előadást pedig az öt főiskolás alakította két osztályvezető tanáruk, László Sándor és Balázs Áron segítségével. A szabadkai bemutatón Petőfi Júliának rappelt, és szerethető volt bajusszal és anélkül is. A bemutató után a produkció ősztől Vajdaságjáró irodalmi-különóra körútra indul.

VM4K
Újvidéki Művészeti Akadémia

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.