Ugrás a tartalomra

Pé’z hova mész? az Újvidéki Színházban

2019.01.28
07:46
2019.01.28
17:51
Forrás
Pannon RTV
Az Újvidéki Színház fennállásának 45. évfordulóján vasárnap este a Tanyaszínház Pé’z hova mész? című vígjátékát mutatták be, ezúttal zárt falak között.

Egyhetes rendezvénysorozattal ünnepelte az Újvidéki Színház fennállásának 45. évfordulóját. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a szabadkai Népszínház magyar társulatának vendégjátéka után vasárnap a Tanyaszínház idei előadásával zárult a jubileumi rendezvénysorozat első szakasza, hiszen lesz még folytatás – tudtuk meg Venczel Valentin igazgatótól. „Amikor ezeket a nagyobb jubileumokat, ezeket a kerek évfordulókat ünnepeljük, akkor tulajdonképpen az Újvidéki Színházat, mint intézményt ünnepeljük, illetve köszönetet szeretnénk mondani ezen alkalmakkor a közönségünknek, a mi közösségünknek, a fenntartóknak és mindazoknak, akik nélkül ez a színház nem jött volna létre, és nem működne a mai napig sem.”

A Pé’z hova mész című előadás az egyik legrégebbi számon tartott jugoszláv dráma, a Dundo Maroje mára írt zenés-táncos változata, amelyet két fiatal színész, Berta Csongor és Ric Ármin álmodott a színpadra. Az önfeledt szórakozás mellett a kapzsiság, a pénzéhség, és a pénz mozgását megfigyelő bohócjáték nagy sikert aratott Vajdaság-szerte, és az Újvidéki Színház deszkáin sem vallott szégyent. Dinko Gruhonjić újságíró rendszeres látogató itt, szerinte a régió legjobb színháza az újvidéki. „Egy kis színházról van szó, amely tekintettel a kapacitására, minden esztétikai és egyéb elvárás felett teljesít. Egy olyan színház, amely nagyon aktív, és talán a leginkább megfelel a kortárs színházi trendeknek. Mindig élvezem az itteni előadásokat, sajnos nem beszélek magyarul, ami nehezítő körülmény, hiszen olvasnom kell a feliratot is, de ki tudja, lehet, hogy még meg is tanulom valamennyire a nyelvet.”

 

Különleges élmény, egészen más volt a Tanyaszínházas előadást zárt falak között látni, és a végén a kalapozás is elmaradt. Ugyanakkor az ünneplés folytatódott, méghozzá a Baksheesh band szórakoztatta az ünneplő közönséget.

Tanyaszínház
Pé'z

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.