Ugrás a tartalomra

Phrenia

2023.05.26
19:32
Forrás
Pannon RTV
Az adai Phrenia zenekar immáron olyan hírnévre tett szert, amely igen keveseknek adatik meg környékünkön. Külföldi és belföldi rajongók sokasága látogatja koncertjeiket, dalaik pedig még a tengerentúlra, az USA-ba is eljutnak.

Bár nevünk fantázianévként teremtődött meg, időközben kiderült, hogy jelentésében a tudat szóra vezethető vissza. Hogy mi a tudatosságuk és sikerük titka? Erre kerestük a választ.

Köddé vált, Fújjon messze, Stockholm Syndrome, dalcímek, amelyek a Tisza-menti településen megalakult, modern elektronikus dallamos rock-metalban utazó Phrenia zenekarhoz köthetők. A kezdetekben hattagú zenekar időközben négytagúra csökkent, ennek ellenére minőségében mit sem veszített az együttes.

Bár a próbákat egyre nehezebb összehozni, hiszen a négytagú együttes dobosa Magyarországon él, míg a másikuk különböző váltásban dolgozik, de a heti egy alkalom állandó. A Spotify-on a jelenleg leghallgatottabb daluk a Köddé Vált, több mint 700 ezer lejátszásnál tart, és annak ellenére, hogy magyar nyelvű dalról van szó, az Egyesült Államokban a legnépszerűbb. Emellett nagyon büszkék arra, hogy 2022-ben Budapesten a német Annisokay poszt hardcore zenét játszó együttes előzenekaraként léphettek fel.

A fiúktól megtudtuk, hogy az idén nyáron egy picit visszavesznek majd a koncertezésből, ugyanis a jövő évben megjelenő nagylemezükre koncentrálnak, amelynek felvételét már meg is kezdték. Emellett videóklipekkel is készülnek.

Phrenia
Ada

Most

15:11

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.