Ugrás a tartalomra

Pianissimo – fiatal zongoristák versenye Szabadkán

2019.11.25
13:46
2020.02.10
19:48
Forrás
Pannon RTV
Hatodik alkalommal rendezik meg a fiatal zongoristák versenyét, a Pianissimót a szabadkai Városháza dísztermében. A megmérettetésre 7 és 22 éves kor közötti diákok jelentkezhettek.

A 2019-es Pianissimo megnyitója november 28-án, csütörtökön este fél 8-kor, a záró hangversenye pedig vasárnap este 7 órakor kezdődik a szabadkai Városháza dísztermében, ahol a zsűri által kiválasztott legjobb zongoristák lépnek a közönség elé.

Máté Krisztina, szervező: „Minden évben valami újítást vezetünk be, ezért minden év olyan, mintha az első alkalom lenne. Az idén első alkalommal nemzetközi a verseny, és első alkalommal nyitottuk meg a fesztivált és a versenyt az akadémisták és az egyetemi hallgatók részére.”

A növendékek Szerbia egész területéről érkeznek, de magyarországi, szlovén és horvát fiatal növendékek is fellépnek.

Andrea Dér Milovanović, szervező: „80 előadó jelentkezett be idén, úgy ahogy mondtuk, 10 kategóriában. A műveket nem szabtuk meg, két művet kell előadni. Az a fontos, hogy nem egyforma karakterben.”

A Pianissimo zongoraverseny december 1-jéig várja az érdeklődőket. A megnyitó és záró hangversenyekre a belépés díjtalan.

Pianissimo
zongorista
Máté Krisztina
Andrea Dér Milovanović
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.