Ugrás a tartalomra

A Pillangókisasszonyt viszik színre Újvidéken

2020.10.21
12:53
2020.10.21
17:06
Forrás
Pannon RTV
Puccini Pillangókisasszonyát viszik ma színre a Szerb Nemzeti Színházban Újvidéken.

A művet Dian Csobanov karmester, a bolgár Plovdiv Állami Színház operájának igazgatója fogja vezényelni. Első alkalommal működik együtt ilyen formában a két intézmény. A következő hét folyamán tervezik az együttműködési szerződés aláírását is Szófiában.

Dragana Milošević, tartományi művelődési titkár: „Rendkívül jelentős a leendő együttműködés a Szerb Nemzeti Színház és az állami színházak között Plovdivban és Várnában is, Bulgáriában. Ez csak arról a tényről szól, hogy a művelődési intézményeink mennyi figyelmet szentelnek a nemzetközi kulturális együttműködés fejlesztésének és elmélyítésének. Ez rendkívüli jelentőséggel bír minden intézményünk, különösen a Szerb Nemzeti Színház számára, amely a jövő héten ünnepélyesen alá fogja írni a szerződést az állami színházak hosszú távú együttműködéséről. Ezt a Szerb Nemzeti Színházunk igenis megérdemli, mindenekelőtt a művészeti színterünk minőségének fejlesztése miatt.”

Pillangókisasszony
Szerb Nemzeti Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.