Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

A Platonovot mutatják be Óbecsén

2018-09-05
11:46
2018-09-05
16:31
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei Városi Színház újraalapított magyar nyelvű ifjúsági színjátszó csoportja vasárnap mutatja be első előadását a közönségnek.

A Rókus Zoltán színész által rendezett Platonovot este hét órától láthatja majd a közönség.

Első előadásukra készülnek az óbecsei magyar színjátszók. A középiskolások nagy fába vágták a fejszéjüket: Csehov Platonov című drámájával mutatkoznak be a közönségnek. Mivel a színjátszókörben jóval több a lány, mint a fiú, a temerini Fekete Léna egy férfi bőrébe bújik.

Fekete Léna, Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola, Óbecse: „Az elején nem nagyon értettük meg, mert egy kicsit nehezebb darab, de a végére nagyon megszerettük. Én egy férfit játszok, egy kicsit öregebbet.”

A péterrévei Vadnai Erika Platonov egykori szerelmét, Szofiját alakítja a darabban. Számára a próbákat megelőző gyakorlatok is élvezetesek voltak.

Vadnai Erika, Óbecsei Gimnázium: „Még jobb, mint amire számítottam, mivel itt ismeretlen emberekkel is olyan összetartó és szoros kapcsolatot alakítottam ki, ami lenyűgöző. Ez azt jelenti, hogy a színészet közel hoz egymáshoz minket, de önmagunkoz is, mert kiadhatjuk magunkból, amik vagyunk.”

A fiatalokkal Rókus Zoltán frissen végzett óbecsei színész foglalkozik. Ő nemcsak színjátszásra, de nyitottságra, kommunikációra, önismeretre is tanította őket.

Rókus Zoltán, színész: „Csapatépítő játékok, illetve a színjátszáshoz közelebb hozó játékok voltak azok, amik hozzásegítették ahhoz őket, hogy ezt a szintet elérjék.”

A Platonov bemutatója vasárnap 19 órakor lesz az óbecsei Városi Színházban.

Óbecse
Csehov
Platonov
óbecsei Városi Színház

Most

09:44, Frissítve: 09:50

Sűrű köd nehezíti a közlekedést

Jeges utakra és ködre lehet számítani a szerbiai utakon, főként Vajdaságban és Belgrád környékén. A Szerb Autó-Motoros Szövetség fokozott óvatosságra inti a gépjárművezetőket.
08:50

Ismét Kozák Danuta az év női kajakosa

Kozák Danutát választották ismét az év legjobb magyar női gyorsasági kajakosának. Kopasz Bálint pedig az év férfi kajakosa lett - hirdette ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.
08:46

Lemondott a belga miniszterelnök

Charles Michel belga miniszterelnök kedd este bejelentette lemondását. A belga kormány kisebbségbe szorult, mert a flamand nacionalista párt kilépett a koalícióból az ENSZ migrációs csomagja miatt.

Népszerű