Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

A Platonovot mutatják be Óbecsén

2018-09-05
11:46
2018-09-05
16:31
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei Városi Színház újraalapított magyar nyelvű ifjúsági színjátszó csoportja vasárnap mutatja be első előadását a közönségnek.

A Rókus Zoltán színész által rendezett Platonovot este hét órától láthatja majd a közönség.

Első előadásukra készülnek az óbecsei magyar színjátszók. A középiskolások nagy fába vágták a fejszéjüket: Csehov Platonov című drámájával mutatkoznak be a közönségnek. Mivel a színjátszókörben jóval több a lány, mint a fiú, a temerini Fekete Léna egy férfi bőrébe bújik.

Fekete Léna, Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola, Óbecse: „Az elején nem nagyon értettük meg, mert egy kicsit nehezebb darab, de a végére nagyon megszerettük. Én egy férfit játszok, egy kicsit öregebbet.”

A péterrévei Vadnai Erika Platonov egykori szerelmét, Szofiját alakítja a darabban. Számára a próbákat megelőző gyakorlatok is élvezetesek voltak.

Vadnai Erika, Óbecsei Gimnázium: „Még jobb, mint amire számítottam, mivel itt ismeretlen emberekkel is olyan összetartó és szoros kapcsolatot alakítottam ki, ami lenyűgöző. Ez azt jelenti, hogy a színészet közel hoz egymáshoz minket, de önmagunkoz is, mert kiadhatjuk magunkból, amik vagyunk.”

A fiatalokkal Rókus Zoltán frissen végzett óbecsei színész foglalkozik. Ő nemcsak színjátszásra, de nyitottságra, kommunikációra, önismeretre is tanította őket.

Rókus Zoltán, színész: „Csapatépítő játékok, illetve a színjátszáshoz közelebb hozó játékok voltak azok, amik hozzásegítették ahhoz őket, hogy ezt a szintet elérjék.”

A Platonov bemutatója vasárnap 19 órakor lesz az óbecsei Városi Színházban.

Óbecse
Csehov
Platonov
óbecsei Városi Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:55, Frissítve: 12:09

Néptánc, népzene és jó hangulat

A 2017-es Fölszállott a páva vetélkedő területi válogatóin részt vevő vajdasági csoportok műsorát láthatta a közönség szombaton este csantavéri színházban.
11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.
09:36

Jó a hozam, alacsony az ár

Vajdaságban 550 ezer hektárról takarították be a kukoricát. Az időjárási viszonyok kedveztek a növénynek és az aratásnak, de a kilogrammonkénti 14 dináros ár már nem igazán kedvező.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.