Ugrás a tartalomra

PMS a színpadon (is)

2023.05.26
07:50
2023.05.26
16:11
Forrás
Pannon RTV
Dedovity Tomity Dina Szindróma című monodrámáját mutatták be a Kosztolányi Dezső Színházban Szabadkán.

A Mojca Kumerdej azonos című novella alapján készült előadást Dina ugyan most játszotta negyedszer, a Kosztolányi Dezső színház mégis bemutatóként jegyzi és saját repertoárjába emeli. Az előadást a színésznő egyedül írta és rendezte, az az ő keze munkája még a színpadkép is, a darab pedig a PMS szindrómát járja körül annak minden tünetével. Idén ez az előadás nyerte el a tatabányai Most Feszt fődíját.

Dedovity Tomity Dina: „Amikor a munkafolyamatom során meséltem embereknek, hogy ez az előadás majd a PMS-ről fog szólni, többeken láttam, hogy eltartással kezelik, hogy majd biztos arról fogok beszélni, hogy mindjárt vérezni fogok, meg fáj a mellem, de szerintem éppen ez az izgalmas ebben az előadásban, hogy igazából nem derül ki, hogy erről szól. Ahogy az életben is megélem, meg szerintem sokan, azt a PMS-t, hogy sokáig nem értem mi ez a feszültség, ez a hirtelen agresszió, ami eddig nem volt és miért akarok hirtelen mindenkit leszúrni és amikor meglátom a vért, akkor jövök rá, hogy tényleg ez van. De nem derül ki az előadás végén, sokan azt hiszik, hogy elvágom az ereim. Ilyet is hallottam.”

Dedovity Tomity Dina
Kosztolányi Dezső Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.