Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Pörgő szoknyák és dobogó csizmák

2019.05.05
23:22
2019.05.06
18:00
Forrás
Pannon RTV
Ismét megrendezték a Ludasi Anyák-napi Néptánctalálkozót. A ludasi Kultúrotthonban nyolc település fiatal néptáncosai mutatták be tudásukat.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Zenétől, tánctól és kacagástól zengett a ludasi Kultúrotthon. A rendezvényen bemutatkoztak a helyi és a környező települések néptánccsoportjai is.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A királyhalmi Balogh Dávid fiatal kora ellenére már komoly rutinnal rendelkezik: „Hat éve táncolok, olyan négy éves koromban kezdtem, már akkor beleszerettem a táncba, mivel érdekes volt, és még most is az.” 

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A fiatal táncosok nem csak a tánc miatt kezdtek el érdeklődni a folklór iránt. Körmőczi Nóra, néptáncos, Hajdújárás:
„- Igazából kiskoromban elkezdett érdekelni ez a műfaj, és azóta, körülbelül öt éves korom óta táncolok.
- Miért szeretsz néptáncolni, mi az, ami a legjobban megfogott?
- A legjobban az éneklés, meg a népviseletek tetszenek.”

A néptánctalálkozót a Ludas Matyi Művelődési Egyesület szervezte. A táncos mulatságot hatodik alkalommal tartották meg, mint eddig mindig, most is anyák napján. Vásárhelyi Teréz, elnök, Ludas Matyi Művelődési Egyesület, Ludas: „Az édesanyák tesznek a legtöbbet a néptáncért, még többet, mint mi, oktatók. Ők keményítik a szoknyákat, ők viszik a gyerekeket a próbákra, vasalnak, mosnak, hajat fonnak. Igazából nekik szeretnénk most ezzel örömet szerezni. Tudjuk, hogy a mai nap is munka, de amikor könnyes szemmel ülnek itt a nézők között, akkor úgy érezzük, hogy szereztünk nekik egy igazán szép élményt és örömet a mai napon.”

A koreográfiák bemutatása után táncházzal ért véget a hatodik Ludasi Anyák-napi Néptánctalálkozó.

Ludas
anyák napja
néptánctalálkozó

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű