Ugrás a tartalomra
Cnesa OMI Magyarkanizsa

Posztolj verset! akció Magyarkanizsán

2023.03.17
12:39
2023.03.17
12:52
Forrás
Közlemény
A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény idén is bekapcsolódik a Posztolj verset! akcióba a költészet napja alkalmából. A tervezett „versvárra” már várják a kedvenc magyar verseket.

POSZTOLJ A VERSVÁRRA!

Minden lány egy kicsikét királylány,
minden Fiú kicsit hős lovag.” (Fodor Ákos)

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény idén is csatlakozik a Posztolj verset az utcára! mozgalomhoz a magyar költészet napja alkalmából.

A magyar költészet napja tisztelgés a magyar líra előtt. 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük különféle programokkal.

Az idei akció kicsit eltér az eddigiektől.

Továbbra is várják kicsik és nagyon kedvenc versét, ám ebben az évben főként gyermekverseket várnak posztolásra. Ajánlják a várral, királyokkal, királylányokkal, sárkányokkal kapcsolatos versek válogatását, keresését. A kedvenc verseket ugyanis idén nem versláncra, hanem versvárra helyezik ki.

A Cnesa főbejáratánál egy nagy (doboz)várat építenek, amire felkerülnek a versek, és kész is a kanizsai költészet napi versvár!

Játékra hívják tehát a város apraja-nagyját: egy sima, tiszta, A4-es nagyságú lapra kék színű golyóstollal, saját kézzel, olvashatóan le kell írni a „várverset”, aláírni és átadni a Dobó Tihamér Képtárban.

A versek április 3-ig adhatók át, és hagyományosan mindegyik posztoló verskedvelőre meglepetés vár!


 

Posztolj verset
Posztolj verset akció
Magyarkanizsa
Dobó Tihamér Képtár
versvár

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.