Ugrás a tartalomra

Potápi: Idén is megrendezik a Magyarok Országos Gyűlését Ópusztaszeren

2019.07.08
14:19
2019.07.08
14:30
Forrás
MTI
Történelmi élőkép készül több száz barantás részvételével.

Idén augusztus 2-4. között rendezik meg a Magyarok Országos Gyűlését Ópusztaszeren, a rendezvény központi témája a nemzeti összetartozás, és azon belül a külhoni magyar gyermekek megsegítése. Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: hetedik alkalommal rendezik meg a találkozót, és Magyarországon ez a legnagyobb kültéri jótékonysági akció. Tavaly a három nap alatt közel 60 ezren vettek részt a rendezvényen, ami felfogható szabadegyetemként és kulturális programként is.

A találkozó főszervezője az Országos Baranta Szövetség, amely a hagyományos magyar harcművészet (baranta) és a magyar kultúra egyéb területeinek népszerűsítésére jött létre. A rendezvény fő eseménye a több száz barantás és hagyományőrző részvételével lezajló úgynevezett történelmi élőkép lesz, amely megjeleníti a magyar jelen és jövő legfontosabb kulcskérdéseit.

A 14 éves kor felett váltandó belépőjegy tartalmazza minden előadáson és koncerten való részvételt, az Ópusztaszeri Emlékpark kiállításainak és a Feszty-körkép megtekintését. Az így befolyó bevétel harmadát az idén 117 éves kárpátaljai Kossuth Lajos középiskolának ajánlják fel.

Ópusztaszer
Magyarok Országos Gyűlése

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.