Ugrás a tartalomra

A pusztítás reggelei címmel jelent meg verseskötete Bíró Tímeának

2017.08.17
10:17
2017.10.04
12:21
A szerzőt tragikus sorsok foglalkoztatják.

A mélyszegénység, a családon belüli erőszak, valamint a meddőség problémájával foglalkozik Bíró Tímea: A pusztítás reggelei című verseskötete. A három ciklusból álló kiadványban olyan tragikus sorsokkal foglalkozik a szerző, amelyekkel nagyon sokszor nem törődünk. Azonban nem az a fontos, hogy a kötetben szereplő személyek miket éltek át, hanem, hogy hogyan tudnak továbblépni: vegetálnak, vagy inkább az életet választják. A kötet a Fórum Könyvkiadó Intézet jóvoltából jelent meg, miután Tímea kéziratával elnyert egy pályázatot a kiadónál.

Bíró Tímea, szerző, A pusztítás reggelei: „Azt gondolom, hogy aki ír, annak muszáj nyitottnak lennie és figyelni a világot. Nyilván a személyes tapasztalatokon kívül az ember gyűjti magának a külső ingereket, és természetesen azok is benne vannak a kötetben. Úgy gondolom, hogy muszáj nagyítóval nézni a dolgot, főleg, hogy ha ilyen témáról van szó, és egy csomó élmény, egy csomó történet az én szűk környezetemből van.”

A pusztítás reggelei
verseskötet
Bíró Tímea

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.