Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Radnóti nyomában – az egész estés dokumentumfilm premierje a Pannon TV-ben

2020-10-09
22:38
Forrás
Pannon RTV
25 nap, három ország, 850 kilométer. Az erőltetett menet Bortól Abdáig.

Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár, versvándor Radnóti Miklós születésének 110. és halálának 75. évfordulója alkalmából gyalogos verszarándoklatra vállalkozott a tragikus sorsú költő és a többi ártatlanul elhurcolt bori munkaszolgálatos emlékére. Kollégáink végigkövették őt ezen az úton és ebből egy fantasztikus filmsorozat készült, amelyet már láthattak itt nálunk a Pannon Televízióban. Most viszont elkészült az egész estés dokumentumfilm is, amelynek premierje vasárnap este lesz itt nálunk.

Radnóti nyomában

Most

15:57, Frissítve: 16:09

Veszélyben a hólyagfű

A források elterelése veszélyezteti a Pešter-fennsík aljában található lápot, amely egy ritka húsevő növénynek, a hólyagfű egy fajtájának az egyedüli élőhelye a Balkán-félszigeten.
13:59

Leszállt a Holdra a Csang'o-5 kínai űrszonda

Az ősi kínai holdistennőről elnevezett űrszondát november 23-án indítottak útnak azzal a céllal, hogy kőzetmintákat gyűjtsön, amelyek segíthetik a tudósokat az égitest eredetének és kialakulásának megértésében.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.