Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Radnóti versei hangzottak el Óbecsén

2019-11-30
12:00
2019-11-30
19:02
Forrás
Pannon RTV
Radnóti 75 címmel pénteken este az óbecsei Népkönyvtárban tartotta meg első önálló irodalmi estjét Péter Lea versmondó.

A Szegeden tanuló óbecsei előadóművész nemrégiben a Kaleidoszkóp Versfesztiválról hozta haza a legjobb nem hivatásos versmondónak járó elismerést, az idei Latinovits vers- és prózamondó találkozón különdíjjal jutalmazták, 2017-ben pedig ő volt az egész Kárpát-medencét felölelő nemzeti versmondó verseny legjobbja. Az óbecsei közönségnek bemutatott Radnóti-összeállítás eredetileg egy szegedi Radnóti-emléksétára készült.

Péter Lea, versmondó, Óbecse: „Radnóti a kedvenc költőim egyike. Nagyon szeretem az ő stílusát, az ő verseit, szövegeit, és nem volt kérdés számomra, hogy igent mondok erre a felkérésre. Nagyon lelkesen készültem, bár ezzel egy időben kihívás is volt, hiszen mint mindig, most is a tökéletességre törekedtem, a tökéleteset szerettem volna megalkotni.”

Radnóti Miklós
Óbecse
Péter Lea

Most

12:26, Frissítve: 12:38

Jó tanuló, jó sportoló - felhívás

A külhoni magyar régiókban, Vajdaságban, Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Muravidéken és Horvátországban tanuló diákoknak hirdet felhívást a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.