Ugrás a tartalomra

Radnóti versei hangzottak el Óbecsén

2019.11.30
12:00
2019.11.30
19:02
Forrás
Pannon RTV
Radnóti 75 címmel pénteken este az óbecsei Népkönyvtárban tartotta meg első önálló irodalmi estjét Péter Lea versmondó.

A Szegeden tanuló óbecsei előadóművész nemrégiben a Kaleidoszkóp Versfesztiválról hozta haza a legjobb nem hivatásos versmondónak járó elismerést, az idei Latinovits vers- és prózamondó találkozón különdíjjal jutalmazták, 2017-ben pedig ő volt az egész Kárpát-medencét felölelő nemzeti versmondó verseny legjobbja. Az óbecsei közönségnek bemutatott Radnóti-összeállítás eredetileg egy szegedi Radnóti-emléksétára készült.

Péter Lea, versmondó, Óbecse: „Radnóti a kedvenc költőim egyike. Nagyon szeretem az ő stílusát, az ő verseit, szövegeit, és nem volt kérdés számomra, hogy igent mondok erre a felkérésre. Nagyon lelkesen készültem, bár ezzel egy időben kihívás is volt, hiszen mint mindig, most is a tökéletességre törekedtem, a tökéleteset szerettem volna megalkotni.”

Radnóti Miklós
Óbecse
Péter Lea

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű