Ugrás a tartalomra

Rangos elismerés intézményeinknek

2023.01.25
20:54
2023.01.25
21:13
Forrás
Pannon RTV
A hétvégén rangos kitüntetést vehetettek át Szabadkai Zeneiskola Népi Ének Szak képviselői. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége KÓTA díjjal ismerte el a Zeneiskola munkásságát.

Idén 29 díjazottnak ítélték oda a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége díjait, amelyet a magyar kultúra napja alkalmából adtak át a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek.

A KÓTA díjazottjai között vajdaságiak is vannak. A népzenei kategória díjazottja a Szabadkai Zeneiskola Népi Ének Szak, míg a népzenei együttesek kategóriában a Csókai Csalogány Asszonykórus tevékenységét ismerték el a díjjal.

KÓTA
Szabadkai Zeneiskola

Most

07:27, Frissítve: 07:39

A nap, ami csak négyévente jön el: február 29

Február az év legfurcsább hónapja. Nemcsak azért, mert rövidebb a többinél, hanem azért is, mert négyévente az egész naptárt megbolondítja: februárban van ugyanis a szökőnap, hivatalosan a szökőév toldaléknapja.
07:14, Frissítve: 07:21

A haltenyésztés új irányvonalai

A klímaváltozás okozta vízhiány, a halbetegségek, valamint a madarak okozta károk keserítik a haltenyésztők mindennapjait – hallatszott el az ágazatban dolgozók nemzetközi konferencián Nagybecskereken.

Népszerű