Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

A régió néptáncainak, népviseletének bemutatója Szabadkán

2022.08.25
07:35
2022.08.25
07:40
Forrás
Pannon RTV
Tíz táncegyüttes vonult fel Etnopolis utcáin és mutatkozott be a városháza melletti nagyszínpadon az Interetno Fesztivál nyitónapján.

Idén Szlovákiából, Magyarországról, Szlovéniából és Montenegróból érkeztek vendégek, mellettük még bemutatkozott a szabadkai Bunjevačko Kolo, a Mladost és a Népkör együttese is.

Magyarországot idén a halasi és a kecskeméti csoport képviselte. A megnyitón köszöntőt mondott Takács Márta, a Népkör elnöke és Stevan Bakić, Szabadka polgármestere. A táncpanorámával hivatalosan is kezdetét vette a 21. Interetno Fesztivál, amely egészen szombatig várja a látogatókat.

Interetno Fesztivál
Szabadka
néptánc
népviselet

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.