Ugrás a tartalomra

A régió néptáncainak, népviseletének bemutatója Szabadkán

2022.08.25
07:35
2022.08.25
07:40
Forrás
Pannon RTV
Tíz táncegyüttes vonult fel Etnopolis utcáin és mutatkozott be a városháza melletti nagyszínpadon az Interetno Fesztivál nyitónapján.

Idén Szlovákiából, Magyarországról, Szlovéniából és Montenegróból érkeztek vendégek, mellettük még bemutatkozott a szabadkai Bunjevačko Kolo, a Mladost és a Népkör együttese is.

Magyarországot idén a halasi és a kecskeméti csoport képviselte. A megnyitón köszöntőt mondott Takács Márta, a Népkör elnöke és Stevan Bakić, Szabadka polgármestere. A táncpanorámával hivatalosan is kezdetét vette a 21. Interetno Fesztivál, amely egészen szombatig várja a látogatókat.

Interetno Fesztivál
Szabadka
néptánc
népviselet

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.