Ugrás a tartalomra

Rekordrészvétel a Verselő Kárpát-medence online szavalóversenyen

2020.04.17
14:22
2020.04.17
14:35
Forrás
Nemzetpolitikai Államtitkárság, kulhonimagyarok.hu
Összesen 464 pályázat érkezett. A pályamunkák elbírálását szakmai zsűri végzi, amelynek tagjai az anyaországban és külföldön egyaránt elismert művészek.

A magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által működtetett Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai Verselő Kárpát-medence címmel online szavalóversenyt hirdettek, amelynek jelentkezési időszaka április 11-én, a magyar költészet napján lezárult.

A kezdeményezés keretében számos ország és régió lakóit sikerült elérni, lefedve a teljes Kárpát-medencét, sőt, a diaszpóra területeiről is voltak jelentkezők. Összesen 464 pályázat érkezett, amelyek közül 447 felelt meg a feltételeknek. A pályamunkák elbírálását szakmai zsűri végzi, amelynek tagjai az anyaországban és külföldön egyaránt elismert művészek.

A kezdeményezés célja az volt, hogy összhangban a nemzeti összetartozás éve és a 2020 az erős magyar közösségek célkitűzéseivel, a jelenlegi járványhelyzetben is lehetőséget teremtsünk a határon túli magyarság számára az identitás- és kapcsolaterősítésre, a magyarság megélésére és az egymás közötti szálak szorosabbra fűzésére.

A versenyről szóló részletes leírás a Külhoni Magyarok oldalon olvasható!

külhonimagyarok.hu
Nemzetpolitikai Államtitkárság
online szavalóverseny
Verselő Kárpát-medence
Petőfi Sándor Program
diaszpóra
Rekordrészvétel

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű