Ugrás a tartalomra
Pixabay

Rekordszámú nevezés érkezett a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra

2020-02-11
13:04
2020-02-12
17:55
Forrás
Pannon RTV
Ötszáznál is több nevezés érkezett a kilencven éve született, Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztiválra.

Az előzsűri 67 nagyjátékfilm, 430 kisjátékfilm és 41 kísérleti film közül választja ki azokat az alkotásokat, amelyek majd szerepelnek a versenyprogramban. A legtöbb nevezés Spanyolországból, Mexikóból, Amerikából, Belgiumból, Németországból, Oroszországból és Magyarországról érkezett. A 4. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált május 26-a és 30-a között tartják Szegeden a frissen felújított műemlék palotában, a száz éve megnyitott Belvárosi Moziban.

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.
13:43, Frissítve: 14:09

Városiasodik a vadvilág

Egyre több nem háziasított állat él emberközelben - derül ki egy nemzetközi tudományos felmérés eredményéből.
13:02, Frissítve: 16:44

Enyhítések Szerbiában

Ezentúl 23 óráig tarthatnak nyitva a kávézók és az éttermek zárt terei. Viszont továbbra sem engedélyezik a tömeges rendezvényeket.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.