Ugrás a tartalomra
Pixabay

Rekordszámú nevezés érkezett a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra

2020-02-11
13:04
2020-02-12
17:55
Forrás
Pannon RTV
Ötszáznál is több nevezés érkezett a kilencven éve született, Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztiválra.

Az előzsűri 67 nagyjátékfilm, 430 kisjátékfilm és 41 kísérleti film közül választja ki azokat az alkotásokat, amelyek majd szerepelnek a versenyprogramban. A legtöbb nevezés Spanyolországból, Mexikóból, Amerikából, Belgiumból, Németországból, Oroszországból és Magyarországról érkezett. A 4. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált május 26-a és 30-a között tartják Szegeden a frissen felújított műemlék palotában, a száz éve megnyitott Belvárosi Moziban.

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.