Ugrás a tartalomra

Rendhagyó kiállítást nyitottak meg Zentán

2018.10.16
07:38
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A „Gerilla 5-3-1” elnevezésű tárlaton a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium 5 szaktanára mutatkozott be egy-egy önálló tárlattal, különleges helyszíneken.

A tárlatok közös megnyitóját a Borelli üzlethelyiségben tartották. Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója, majd Gubik Korina, a kiállítás koordinátora köszöntötte a vendégeket. Az egykori cipőbolt helyiségében Bakos Anita és Balla Ákos műveit tekinthették meg az érdeklődők. Balla Ákos, képzőművészeti szaktanár, Bolyai TGK, Zenta: „18 nagyobb méretű képet és 6 kisebb méretű képet állítottam ki. Ezek a képek most vajdasági ihletésű, vajdasági témájú képek, vajdasági textúrát dolgoztam fel.”

Az egykori Jázmin parfüméria helyén Kokai Elena és Lázár Tibor állított ki. Igyekeztek kihasználni a tér adottságait. Lázár Tibor, képzőművészeti szaktanár, Bolyai TGK: „Ott vannak a kilógó kábelek, az apróbb ragasztások, amik még az utolsó üzlethelyiségből visszamaradtak. Ezeket nem is igazán tudtuk, és nem is akartuk eltávolítani, ezzel is rájátszani erre a gerillás, félig-meddig birtokba vevős, kicsit illegális hangulatra.”

A harmadik kiállítás az egykori Bugatti üzlethelyiségben kapott helyet. Itt Gubik Korina alkotásait tekinthetk meg. Gubik Korina, koordinátor, képzőművészeti szaktanár, Bolyai TGK: „Be kell vallanom, hogy ez az első „in situ” alkotásom, szóval ahol konkrétan reagálok a konkrét helyre, vagyis annak a történetére. Úgy érzem, hogy mindig a véletlen hozza a legjobb alkotásaimat. Most is meg vagyok elégedve ezzel a kiállítással.”

A kiállítás ötlete még júniusban született meg, amikor az iskola diákjainak évzáró kiállítását is különböző helyeken tartották, kihasználva ezzel a város üresen álló üzlethelyiségeit.

A Gerilla tárlatok október 20-áig látogathatók.

Zenta
kiállítás
tárlat
Bolyai
szaktanár
Gerilla

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.