Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Rendhagyó kiállítást nyitottak meg Zentán

2018-10-16
07:38
2018-10-16
16:30
Forrás
Pannon RTV
A „Gerilla 5-3-1” elnevezésű tárlaton a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium 5 szaktanára mutatkozott be egy-egy önálló tárlattal, különleges helyszíneken.

A tárlatok közös megnyitóját a Borelli üzlethelyiségben tartották. Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója, majd Gubik Korina, a kiállítás koordinátora köszöntötte a vendégeket. Az egykori cipőbolt helyiségében Bakos Anita és Balla Ákos műveit tekinthették meg az érdeklődők. Balla Ákos, képzőművészeti szaktanár, Bolyai TGK, Zenta: „18 nagyobb méretű képet és 6 kisebb méretű képet állítottam ki. Ezek a képek most vajdasági ihletésű, vajdasági témájú képek, vajdasági textúrát dolgoztam fel.”

Az egykori Jázmin parfüméria helyén Kokai Elena és Lázár Tibor állított ki. Igyekeztek kihasználni a tér adottságait. Lázár Tibor, képzőművészeti szaktanár, Bolyai TGK: „Ott vannak a kilógó kábelek, az apróbb ragasztások, amik még az utolsó üzlethelyiségből visszamaradtak. Ezeket nem is igazán tudtuk, és nem is akartuk eltávolítani, ezzel is rájátszani erre a gerillás, félig-meddig birtokba vevős, kicsit illegális hangulatra.”

A harmadik kiállítás az egykori Bugatti üzlethelyiségben kapott helyet. Itt Gubik Korina alkotásait tekinthetk meg. Gubik Korina, koordinátor, képzőművészeti szaktanár, Bolyai TGK: „Be kell vallanom, hogy ez az első „in situ” alkotásom, szóval ahol konkrétan reagálok a konkrét helyre, vagyis annak a történetére. Úgy érzem, hogy mindig a véletlen hozza a legjobb alkotásaimat. Most is meg vagyok elégedve ezzel a kiállítással.”

A kiállítás ötlete még júniusban született meg, amikor az iskola diákjainak évzáró kiállítását is különböző helyeken tartották, kihasználva ezzel a város üresen álló üzlethelyiségeit.

A Gerilla tárlatok október 20-áig látogathatók.

Zenta
kiállítás
tárlat
Bolyai
szaktanár
Gerilla

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.