Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Rendhagyó kiállítást nyitottak meg Zentán

2018-10-16
07:38
2018-10-16
16:30
Forrás
Pannon RTV
A „Gerilla 5-3-1” elnevezésű tárlaton a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium 5 szaktanára mutatkozott be egy-egy önálló tárlattal, különleges helyszíneken.

A tárlatok közös megnyitóját a Borelli üzlethelyiségben tartották. Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója, majd Gubik Korina, a kiállítás koordinátora köszöntötte a vendégeket. Az egykori cipőbolt helyiségében Bakos Anita és Balla Ákos műveit tekinthették meg az érdeklődők. Balla Ákos, képzőművészeti szaktanár, Bolyai TGK, Zenta: „18 nagyobb méretű képet és 6 kisebb méretű képet állítottam ki. Ezek a képek most vajdasági ihletésű, vajdasági témájú képek, vajdasági textúrát dolgoztam fel.”

Az egykori Jázmin parfüméria helyén Kokai Elena és Lázár Tibor állított ki. Igyekeztek kihasználni a tér adottságait. Lázár Tibor, képzőművészeti szaktanár, Bolyai TGK: „Ott vannak a kilógó kábelek, az apróbb ragasztások, amik még az utolsó üzlethelyiségből visszamaradtak. Ezeket nem is igazán tudtuk, és nem is akartuk eltávolítani, ezzel is rájátszani erre a gerillás, félig-meddig birtokba vevős, kicsit illegális hangulatra.”

A harmadik kiállítás az egykori Bugatti üzlethelyiségben kapott helyet. Itt Gubik Korina alkotásait tekinthetk meg. Gubik Korina, koordinátor, képzőművészeti szaktanár, Bolyai TGK: „Be kell vallanom, hogy ez az első „in situ” alkotásom, szóval ahol konkrétan reagálok a konkrét helyre, vagyis annak a történetére. Úgy érzem, hogy mindig a véletlen hozza a legjobb alkotásaimat. Most is meg vagyok elégedve ezzel a kiállítással.”

A kiállítás ötlete még júniusban született meg, amikor az iskola diákjainak évzáró kiállítását is különböző helyeken tartották, kihasználva ezzel a város üresen álló üzlethelyiségeit.

A Gerilla tárlatok október 20-áig látogathatók.

Zenta
kiállítás
tárlat
Bolyai
szaktanár
Gerilla

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.