Ugrás a tartalomra

Restaurátoroknak tartottak bemutatót a szabadkai Városi Múzeumban

2018.05.10
15:41
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A szeminárium résztvevői láthatták, hogyan restaurálták az ott kiállított Falkoner Ferenc műveit. A vallási és más jellegű alkotásokból nyílt tárlat május 25-ig tekinthető meg a múzeumban.

A bemutató az IPA Magyarország-Szerbia határon átnyúló együttműködési programban valósult meg.

Korhecz Papp Zsuzsanna, restaurator, Szabadkai Városi Múzeum: „A Falkoner kiállítás egy nemzetközi vándorkiállítás. A műtárgyak zömét Magyarországról kölcsönztük. Egy horvátországi képünk is van és négy egykori futaki mellékoltárkép, tehát Hadik András egykori kegyúri templomából kerültek ide a kiállításra. Ezek jelzett Falkoner művek és ahhoz, hogy kiállíthatóak, bemutathatóak és reprodukálhatóak legyenek, ahhoz korábban, a tavalyi év folyamán restaurálni kellett őket. Én személyesen restauráltam őket, és ezekről a restaurálásokról és a hozzá kapcsolódó festészettechnikai kutatásokról volt szó ma.”

Szabadka
restaurátor
Korhecz Papp Zsuzsanna

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.