Ugrás a tartalomra

Ritka vendég volt Szabadkán

2017.08.28
22:00
2024.03.19
08:36
Ötödik alkalommal rendezte meg a szabadkai Életjel – Csáth Géza Művészetbaráti Kör a Ritka vendég című előadást hétfő este, a Magyar Ház tanácstermében.

A versmondók József Attila, Podolszky József, Szabó Lőrinc és Petőfi Sándor költeményeit is tolmácsolták a színpadon. A szavalók között volt olyan is, aki már több évtizede nem verselt nyilvánosan, azonban a teremben összegyűltek vastapssal jutalmazták a bátor vállalkozókat.

A műsorban Radetity Ádám szaxofonon működött közre. Bartók Béla és Farkas Ferenc munkáit adta elő.

Csikós Pajor Gizella, volt tag, Életjel - Csáth Géza Művészetbaráti Kör: „Ma este csak ritka vendégek fognak föllépni, tehát valószínűleg korban is már ilyen régi tagok, mint amilyen én vagyok, akik a mindennapjainkat a mindennapi munkával töltjük, és azért a repertoárban van annyi vers, hogy időnként egy évente, két évente, egy-egy műsorban föllépjünk anélkül, hogy újat kellene megtanulni.”

Szabadka
Magyar Ház
Életjel
Ritka vendég
Csikós Pajor Gizella

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.