Ugrás a tartalomra

Rock and roll, népzene és néptánc fúziója a Palicsi Nyári Színpadon

2022.08.28
07:19
2022.08.28
15:55
Forrás
Pannon RTV
Szombat este a Mindenek szerelme című táncos koncerttel startolt az idei Palicsi Magyar Sokadalom.

A népzene és a blues világát ötvöző Mindenek szerelme című zenés, táncos műsor igazi kuriózumnak számít a Palicsi Magyar Sokadalmon – mondta Brezovszki Roland, a Palicsi Magyar Sokadalom szervezője.

Brezovszki Roland, művészeti vezető, Talentum TME, Szabadka: „Aktívan részt vesz, fellép és alkotóként itt van Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, valamint a Pál István „Szalonna” és Bandája zenekar. A zenét pedig eltáncolja a Jászság Népi Együttes. Nagyon izgalmas, és úgy gondolom, mindenki számára befogadható.”

A hagyomány és a korszerűség zenei hangzásban és táncos képekben egyaránt érzékelhető az előadásban.

Borostyán Katalin, a Jászság Népi Együttes táncosa: „Én személy szerint nagyon szeretem ezt a produkciót. Nagyon jó ezekkel a zenekarokkal együtt dolgozni. Inspirálók. Olyan energiák tudnak megmozdulni a színpadon, amiktől mindig a hátunkon futkos a hideg.”

A produkció a szerelemről, az emberi kapcsolatokról, az elmúlásról és az újrakezdésről szól – mondták az alkotók.

Szűcs Gábor, a darab rendezője, a Jászság Népi Együttes művészeti igazgatója: „Próbáltuk ötvözni azt a muzsikát, amit a Ferenczi Gyuriék és a Rackajam megálmodott közösen a Pál István Szalonnáékkal, ez a Mindenek szerelme CD, amelyen ezek a zenék, az autentikus népzene és a rock and roll egy közös ötvözetbe, fúzióba költözött. Amikor ezt én meghallottam anno, ezt a lemezt, akkor gondoltam, hogy jó lenne erre egy táncos történet, táncos mozgás.”

A közel másfél órás előadás után táncházat tartottak Palicson.

Palicsi Magyar Sokadalom
Palicsi Magyar Sokadalom
néptánc
Palics
megnyitó
Brezovszki Roland

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.