Ugrás a tartalomra

Romantikus mesével zárja az évet a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

2019.12.20
14:50
2019.12.20
16:44
Forrás
Pannon RTV
A Fekete Péter című zenés vígjáték bemutatója ma este 19:30-kor lesz Szabadkán, a Jadran színpadon.

A Fekete Péter című zenés vígjátékban örökzöld slágerek, bravúros koreográfia, eredeti dramaturgia és remek színészi játék meséli el a címszereplő történetét, akinek pechje olyannyira kiszámítható, hogy üzleti vállalkozást alapítanak rá. A világ legpechesebb emberéről szóló előadást Mezei Zoltán rendezte. Nagyon szeretem a zenéset, mindig arra törekedtem, ha ilyesmihez nyúlok, hogy egy picit másként, korszerűbben tegyem. Ez néha sikerült, néha nem. Most azt gondolom, hogy valami sikerült.

A címszereplő Hajdú Tamás azt mondja, hogy bár az ő szerepe nagyon hálás, de az előadás mind a hat színésztől teljes összjátékot követel. Hatan játszunk egy tizen-egynéhány személyes darabot. Úgy lett meghúzva, hogy hatan tudjuk játszani. Ebből, ha egy valaki nincs itt, akkor ez a gépezet már nem működik.
Az előadás stilisztikailag a burleszkhez közelít, képtelen torzításokra, kiélezett helyzetkomikumokra épít. Pámer Csilla, színész: A fő karakterem a Claire karaktere, a gépírólány, és közben megszakítom más kisebb szerepekkel, berohangálok, és hogy azt az egy szerepet viszont egy ívben, annak ellenére hogy vannak ilyen kiugrások, hogy megfogjam, vagy átíveljem, ez nehéz.
A készülő előadás kulisszái mögé is betekintettünk, részletek 2020. január 7-én a Közel-képben.

bemutató
Fekete Péter
Szabadkai Népszínház

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.