Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Rózsa Sándor vajdasági kalandjai könyvbe kötve

2021.09.03
21:58
2021.09.04
16:38
Forrás
Pannon RTV
Péntek délután mutatták be Magyarkanizsán a Dobó Tihamér Képtárban Szécsi Zsolt Én mög vagyok a betyárok királya - Rózsa Sándor Vajdaságban című könyvét. A mondagyűjtemény 40 történetet dolgoz fel Rózsa Sándorról.

A gyűjteményben vajdasági adatgyűjtők, tanárok és nem utolsó sorban az idősebb generáció által elmesélt mondák kaptak helyet. A kiadvány megjelenését Magyarkanizsa község önkormányzata támogatta. A mondagyűjtemény bárki számára elérhető és ingyenesen letölthető a Vajdasági Digitális Adattár adatbázisából.

Szécsi Zsolt, a könyv szerzője: „Nagy róka volt Rózsa Sándor, mert azt terjesztette magáról, hogy szőke volt, pedig nagy fekete bajszú volt, tehát valójában nagyon értett ehhez a betyársághoz. Természetesen, a fiatalságot is kell, hogy érdekelje, mert az élete is olyan kalandos, hogy akár egy hollywoodi filmbe is beleillik, mondjuk úgy, hogy a serdülő korosztályt megérintve, másrészt pedig a mondák, amit a paraszti nép kiszínezett, majdnem mesébe illő történetté formálta, ezt pedig a fiatalabb korosztályt érdekli.”

Rózsa Sándor
könyvbemutató
Szécsi Zsolt

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.