Ugrás a tartalomra

Rózsa Sándor vajdasági kalandjai könyvbe kötve

2021.09.03
21:58
2021.09.04
16:38
Forrás
Pannon RTV
Péntek délután mutatták be Magyarkanizsán a Dobó Tihamér Képtárban Szécsi Zsolt Én mög vagyok a betyárok királya - Rózsa Sándor Vajdaságban című könyvét. A mondagyűjtemény 40 történetet dolgoz fel Rózsa Sándorról.

A gyűjteményben vajdasági adatgyűjtők, tanárok és nem utolsó sorban az idősebb generáció által elmesélt mondák kaptak helyet. A kiadvány megjelenését Magyarkanizsa község önkormányzata támogatta. A mondagyűjtemény bárki számára elérhető és ingyenesen letölthető a Vajdasági Digitális Adattár adatbázisából.

Szécsi Zsolt, a könyv szerzője: „Nagy róka volt Rózsa Sándor, mert azt terjesztette magáról, hogy szőke volt, pedig nagy fekete bajszú volt, tehát valójában nagyon értett ehhez a betyársághoz. Természetesen, a fiatalságot is kell, hogy érdekelje, mert az élete is olyan kalandos, hogy akár egy hollywoodi filmbe is beleillik, mondjuk úgy, hogy a serdülő korosztályt megérintve, másrészt pedig a mondák, amit a paraszti nép kiszínezett, majdnem mesébe illő történetté formálta, ezt pedig a fiatalabb korosztályt érdekli.”

Rózsa Sándor
könyvbemutató
Szécsi Zsolt

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.