Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Rózsa Sándor vajdasági kalandjai könyvbe kötve

2021.09.03
21:58
2021.09.04
16:38
Forrás
Pannon RTV
Péntek délután mutatták be Magyarkanizsán a Dobó Tihamér Képtárban Szécsi Zsolt Én mög vagyok a betyárok királya - Rózsa Sándor Vajdaságban című könyvét. A mondagyűjtemény 40 történetet dolgoz fel Rózsa Sándorról.
Pannon RTV

A gyűjteményben vajdasági adatgyűjtők, tanárok és nem utolsó sorban az idősebb generáció által elmesélt mondák kaptak helyet. A kiadvány megjelenését Magyarkanizsa község önkormányzata támogatta. A mondagyűjtemény bárki számára elérhető és ingyenesen letölthető a Vajdasági Digitális Adattár adatbázisából.

Pannon RTV

Szécsi Zsolt, a könyv szerzője: „Nagy róka volt Rózsa Sándor, mert azt terjesztette magáról, hogy szőke volt, pedig nagy fekete bajszú volt, tehát valójában nagyon értett ehhez a betyársághoz. Természetesen, a fiatalságot is kell, hogy érdekelje, mert az élete is olyan kalandos, hogy akár egy hollywoodi filmbe is beleillik, mondjuk úgy, hogy a serdülő korosztályt megérintve, másrészt pedig a mondák, amit a paraszti nép kiszínezett, majdnem mesébe illő történetté formálta, ezt pedig a fiatalabb korosztályt érdekli.”

Rózsa Sándor
könyvbemutató
Szécsi Zsolt

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.