Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Photo by Chris Pizzello/Invision

Ruhaköltemények, színpompás környezet és csillogás

2018.03.05
19:12
2018.03.05
19:45
Forrás
Pannon RTV
A 90. Oscar-gála legnagyobb nyertese Roger Deakins operatőr lett. Az ítészek a Víz érintése című romantikus fantáziát kedvelték a legjobban. Sam Rockwell bizonyította, hogy komoly színész.

A gálának ebben az évben is Jimmy Kimmel volt a házigazdája, akit az USA-ban Amerika nagybácsijaként is neveznek. Naponta jelentkező esti szórakoztató beszélgetős műsorát milliók követik. A megjelenteket most sem kímélte. Mindenkin élcelődött.

Tanjug via AP/Photo by Chris Pizzello/Invision

A gála legnagyobb nyertese kétség kívül Guillermo del Toro rendező volt, aki A víz érintése rendezőjeként vihette haza az aranyszobrot. Alkotását is elismerték. Mezőnyének legjobbja lett.

Tanjug via AP/Photo by Jordan Strauss/Invision

A fogadóirodák Gary Oldmanre fizették a legkisebb szorzót, hiszen már hetekkel ezelőtt biztosra vették a szakma képviselői, hogy ő a legesélyesebb a rangos kitüntetésre. Winston Churchill megformálásáért haza is vihette élete első Oscar-díját. A nők mezőnyében sem volt meglepetés. Frances McDormand jött, látott és győzött. A Három óriásplakát Ebbing határában című produkcióban nyújtott alakításáért ő is hazavihette az aranyló kitüntetést.

Tanjug/AP/Invision/Jordan Strauss

A legizgalmasabb pillanatokat mégis a legjobb férfi mellékszereplő kilétének a felfedése jelentette, hiszen a Három óriásplakát Ebbing határán című alkotás mindkét férfi szereplője is esélyes volt a végső győzelemre. Agárdi Gábor, szerkesztő-riporter, Pannon RTV : „Érdekesség vele kapcsolatban, hogy két színészt is jelöltek legjobb mellékszereplő kategóriába. Sam Rockwellt és Woody Harrelsont. Ami azért szerencsétlen, mert ilyenkor az egyik mindig megkaphatja, a másik, pedig sajnos nem. Sam Rockwell volt az, aki hazavihette az Oscar-díjat. Woody Harrelsonnak nem sikerült, pedig ő is megérdemelte volna. A kollégája a színpadról elismerte az ő teljesítményét is. Ilyet azért nem mindennap látni.”

Tanjug via AP/Photo by Jordan Strauss/Invision

Enyedi Ildikó különleges szerelmi története a Testről és lélekről, nem nyerte el az aranyszobrot. Ennek ellenére az is nagy eredmény, hogy ott volt a legjobb 5 idegennyelvű film között. A versenytársai közül az Egy fantasztikus nő című chilei alkotás lett a befutó. A legjobb dokumentumfilm díját a sportvilágot megrázó doppingbotrányról szóló, Icarus című produkció kapta. A legjobb animációs film, pedig a Coco lett. Az esemény legnagyobb nyertese mindenképpen Roger Deakins operatőr, aki 13 eddigi jelölést követően az idei 14-et díjra válthatta.

Oscar-gála
film
díj
szobrocska

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:59

Lajčak-Vučić találkozó lesz

Aleksandar Vučić szerb elnök hétfőn találkozik Miroslav Lajčakkal, az Európai Unió Belgrád és Pristina közötti párbeszéddel és a nyugat-balkáni regionális kérdésekkel megbízott különleges képviselőjével.
11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű