Ugrás a tartalomra

A sár arany - dokumentumfilm az oromhegyesi vályogvetőről

2021.04.17
11:28
2021.04.17
15:17
Forrás
Pannon RTV
A sár arany című dokumentumfilmet mutatták be péntek este a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Az alkotás a 92 éves oromhegyesi Kanyó Pál kubikusról, vályogvetőről szól, aki élete során megannyi dolgot, eseményt megtapasztalt és túlélt már. A 42 perces film rendezője, Bicskei Zoltán két évvel ezelőtt ismerte meg a kubikust, aki már az első találkozó alkalmával intelligenciájával és életrevalóságával lehengerelte a rendezőt.

 Bicskei Zoltán, rendező, Magyarkanizsa: „A lehető legegyszerűbb formát választottam, egy nagyon pőre dokumentumfilmet, amiben nem is lényeges a filmnek a műfaja, formája. Azt mondanám, hogy egy vázlatos naplószerű, de nem ez lényeg. Ami süt belőle, az ennek az embernek az életminősége. A létezésének az értelme, a hétköznapok mély ethosza, ami áthatja ezt az idős embert élete végéig, ahogy elmeséli, hogyan élte meg, a sors nehéz kérdéseire hogyan válaszolt és miként viszonyult hozzá.”

A sár arany
dokumentumfilm
Magyarkanizsa
Regionális Kreatív Műhely
Bicskei Zoltán
rendező
Kanyó Pál

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.