Ugrás a tartalomra

Sarmatia: Dudás Szabolcs fotókiállítása Törökkanizsán

2023.01.14
07:19
2023.01.14
16:09
Forrás
Pannon RTV
A fotók kivétel nélkül analóg fotózási technikával készültek.

A zentagunarasi származású Dudás Szabolcs fotókiállítása nyílt meg Sarmatia címmel a törökkanizsai Kulturális Zónában. A kiállításon bemutatott fotókat az alkotó Vajdaságban, főként Közép-Bácskában, gyermekkora helyszínén készítette.

A tájfotók mellett sérült feszületekről és az elhagyott téglagyárakról készült képek kaptak helyet. A fotók kivétel nélkül analóg fotózási technikával készültek. A kiállítás február 3-ig tekinthető meg.

Dudás Szabolcs, fotóművész: "Készítettem riport képeket is, van is egy egész kiállításnyi anyagom, amit nem mutattam meg, ahol a riport képeken emberek vannak, viszont ezen a kiállításon egy képen nincs egyetlen ember sem. Ez volt a nehéz, hogy a fotóriporteri szememet kicseréljem fényképész szemre, aki másképp látja, mások a prioritások, nem kell azokat a szabályokat betartani, mint egy fotóriporternek, a módját, a téma bemutatását és akkor egyszer eljutottam oda, hogy éreztem, hogy most elkaptam, hogy hogyan kell, hogy megfogalmazzam a tájat."

Dudás Szabolcs
fotóművész
kiállítás
Sarmatia
Törökkanizsa

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.