Ugrás a tartalomra

Schubert-estet tartottak Magyarkanizsán

2017.11.23
13:23
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
Megtelt a magyarkanizsai Szent Őrangyalok temploma Szent Cecília napján - a Szabadkai Zeneiskola kórusa és szimfonikus zenekara hangversenyt adott Schubert-est néven.

A magyarkanizsai önkormányzat szervezésében az osztrák zeneszerző születésének 220. évfordulóját, valamint a Szabadkai Zeneiskola 149 éves fennállását ünnepelték. Szarvas Bernadett harmonika tanszakos, de már első osztályos kora óta a kórusban is énekel. Szarvas Bernadett, kórustag: „Mindenképpen nagyon szeretem magát a tantárgyat, meg énekelni a kórusban, másik kórusban is énekelek, úgyhogy nagyon szeretem, főleg ezt, amit előadtunk, ezt a Schubert-misét.”

A tanulók szeptember óta készültek a Schubert-estre. A kórus mellett szólisták is bemutatkoztak. Borbély Jácint Franz Schubert G-dúr miséjében énekelt. Borbély Jácint, bariton: „Nekem az a célom, amikor kiállok énekelni, hogy megörvendeztessem az embereket és mosolyt varázsoljak az arcukra, valamint, hogy át tudjam adni a műnek a mondanivalóját.”

Paskó Csaba már négy éve vezeti az iskola szimfonikus zenekarát. Franz Schubert és Ludwig van Beethoven 7. szimfóniája mellett felcsendült Gaál Ferenc Ave verum című műve is, amelyet először adott elő a zeneiskola. Paskó Csaba, karmester, Szabadkai Zeneiskola: „Egy nagyon színes, nagyon gazdag, ugyanakkor a zeneiskola működésének egy keresztmetszetét szépen bemutató programot szeretnénk Szent Cecília ünnepén, amikor is az egész világon a zenészeket ünnepelik, nem beszélve Schubert jubileumáról.”

A Szabadkai Zeneiskola számára fontos az utánpótlás-nevelés, arra törekszenek, hogy minél több településen fellépjenek.

Schubert-est
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.