Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A „senki” szigete

2023.02.10
12:17
2023.02.10
16:15
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel szervezte meg soron következő Csütörtök esték elnevezésű programját a VM4K.

Az érdeklődők a 22 éves Kalinka Tamást ismerhették meg, aki Kengyia-szigetén él elvonulva a külvilágtól. Áram, vezetékes víz nélkül telnek a mindennapjai. Halászattal, pákászattal és kertészkedéssel foglalkozik, miközben egyetemre jár. Arra is fény derült, hogy mikor is járt először a szigeten.

Kalinka Tamás, Kengyia-sziget lakója: „Most már földhidak és töltések kötik össze a szárazfölddel, szóval már nem igazi sziget. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy felmenőimnek, dédszüleimnek, nagyszüleimnek köszönhetően lehetőségem volt arra, hogy gyerekkorom jelentős részét itt éljem. Mindig is ez volt az az életforma, ami a leginkább közel állt hozzám, és most igyekszem ennek minden pillanatát megélni.”

VM4K
VM4K - Csütörtök esték
Kalinka Tamás

Most

16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.