Ugrás a tartalomra

Shakespeare-dráma újszerű szereposztásban

2018.01.15
18:33
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Hétfőn kezdődött el William Shakespeare A vihar című darabjának próbafolyamata a Szabadkai Népszínházban. Az Erzsébet-kori író drámáját a Magyar Társulat viszi majd színre Hernyák György rendezésében.

Újszerű szereposztás és dramaturgia jellemzi majd a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának harmadik bemutatóját a 2017-es 2018-as évadban. A Vihar című dráma olyan témákat jár körül, amelyek a kortárs szabadkai közönség számára is jelentőséggel bírhatnak.

Hernyák György, rendező: „Egyszerű dráma, mert első olvasásra ez egy mesejáték, nincs is szinte konfliktus. Márpedig minden drámában ugye, klasszikus drámáról beszélek, konfliktus van, anélkül dráma nincs. Ha egy picikét azonban megvakarjuk a felszínt, akkor rájövünk, hogy Vilmos bátyánk azért keményen belenyúlt ebbe a témába, és rengeteg témát felhoz és rengeteg konfliktus van benne.”

A több, mint 400 éves szöveg színpadra állítása nagy kihívást jelent az alkotóknak. A vihar mellett más Shakespeare-szövegek is megjelennek majd a darabban.

Lénárd Róbert, dramaturg: „Nyilván kihívást jelentett, főleg azért, mert az ember mindig zavarban van, amikor olyan dramaturgiai munkát kell végeznie, ahol az író sokkal, de sokkal jobban ért a dologhoz, mint ő maga, és ez a Shakespeare-nél tagadhatatlanul így van.”

Shakespeare klasszikusát az 1611-es ősbemutatója óta számos társulat bemutatta már. A szabadkai színházkedvelő közönség várhatóan március 9-én tekintheti majd meg az előadást a Jadran Színpadon.

Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Shakespeare

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.