Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Sikeresek voltak a vajdasági versmondók a romániai Mikolában

2019-12-11
21:09
Forrás
Közlemény
A szatmárnémeti Árpád Egyesület, a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola és a LiterArt Egyesület rendezte meg a XXVII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny Kárpát-medencei döntőjét.

Tizennyolc versmondót két szöveg alapján értékelt a zsűri. Vajdaságot hárman képviselték. Ők a nemrégiben Bácsfeketehegyen megrendezett XXIII. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó döntőjén elért eredményeik alapján kaptak részvételi lehetőséget az erdélyi találkozóra. Bagi Natália, óbecsei középiskolás harmadik helyet ért el, Tóth András pirosi főiskolai hallgatót a zsűri dicséretben részesítette. Bencsik István, a Szabadkai Magyar Rádió nyugalmazott újságírója az Árpád Egyesület különdíját, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács különdíját és Gellért Ágnes, költő különdíját kapta.

versmondó
Románia

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.