Ugrás a tartalomra

Sikert arattak a gyerekek a gyermekszínházban

2022.03.25
15:13
2022.03.25
16:48
Forrás
Pannon RTV
Két gyermekszínjátszó csoport mutatkozott be a Szabadkai Gyermekszínházban. Ludasról és Bácsgyulafalváról érkeztek egy-egy népmese-feldolgozással. A gyerekeket Vörös Imelda, a Szabadkai Gyermekszínház színművésze készítette fel.

A ludasi Galaxis színjátszó csoport egy évvel ezelőtt alakult meg a Ludas Matyi Művelődési Egyesületen belül. A gyerekek izgatottan várták, hogy színpadra léphessenek.

Jenei Áron:
„- A Szélvári csudavirág című előadást adjuk elő.
- Milyen szereped van az előadásban?
- A bíró fia. A tanárunk Vörös Imelda.”

A bácsgyulafalvi Rontom-bontom színjátszó csoport négy éve működik. A Hogyan tudta ki a szolga a sellők titkát című előadást már korábban begyakorolták, de a járvány miatt eddig nem volt alkalmuk bemutatni. Horváth Bacsó Karolina a gonosz királynő szerepét kapta:„Mondom a szolgámnak, hogy menjen el halászni, pedig tudtam, hogy nincs is hal. Aztán meg mondom: No hol voltál? Már napok óta felém se néztél, de jól kiöltöztél, azt látom!

Vörös Imelda, színésznő elmondta, hogy mindkét színjátszócsoport nagyon lelkes, nagy alkotóerő van bennük. A szülők és az egyesületek is támogatták őket a felkészülésben: „Amiért fontos itt ma a Szabadkai Gyermekszínházban való létünk, hogy faluról érkeztek, tehát színházi körülmények között nagyon ritkán van nekik lehetőségük játszani. Most, amit megcsináltak, amiért keményen megdolgoztak, néha egy picit hideg teremben is több óra hosszán át, most ezt láthatják kerek egészben, színekben. Érezhető volt a fénypróbákon is, hogy de szép, amit eddig csináltunk.”

A gyerekszínészek előadására sokan voltak kíváncsiak. Játékukat vastapssal jutalmazták a szabadkai gyerekek.

Szabadkai Gyerekszínház
Szabadkai Gyermekszínház
Vörös Ilona

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.