Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Síkjárás a Szabadkai Kortárs Galériában

2021.11.05
21:02
2021.11.06
17:21
Forrás
Pannon RTV
Új kiállítással várják az érdeklődőket a Szabadkai Kortárs Galériában. A Síkjárás elnevezésű projekt három állomásból áll.
Pannon RTV

Célja, hogy bevonja a helyi lakosokat egy közös, komplex műalkotás létrehozásába. Így a közönség társalkotóvá válik, ezért egyben az ő felelőssége is lesz a végeredmény minősége. Párhuzamot állít a klasszikus és egy alternatív kiállítási forma között.

A kiállítást a Szabadkai Zeneiskola diákjai nyitották meg, a szerb és magyar népdalok mellett kisebb jazzkoncertet is hallhattak a jelenlévők.

A kiállítást november 13-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Pannon RTV

Igor Rakčević képzőművész: „A kiállítás általánosságban vizsgálja a kiállítási környezetet. Ez a kiállítás az alatt a 4-5 nap alatt jött létre, amíg én itt, Szabadkán tartózkodtam. Szemtanúi lehetünk annak, hogy egyre kevesebb közönsége van a kiállításoknak, egyre kevesebb az igazi képzőművészetet kedvelő, egyre kisebb a művészek mozgástere is, a kiállítások kapcsán. Ez a kiállítás tehát valahogyan megpróbálja bevonni a lakosságot a műalkotás létrehozásába, annak technikai részébe.”

Szabadkai Kortárs Galéria
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.