Ugrás a tartalomra

Síkjárás a Szabadkai Kortárs Galériában

2021.11.05
21:02
2021.11.06
17:21
Forrás
Pannon RTV
Új kiállítással várják az érdeklődőket a Szabadkai Kortárs Galériában. A Síkjárás elnevezésű projekt három állomásból áll.

Célja, hogy bevonja a helyi lakosokat egy közös, komplex műalkotás létrehozásába. Így a közönség társalkotóvá válik, ezért egyben az ő felelőssége is lesz a végeredmény minősége. Párhuzamot állít a klasszikus és egy alternatív kiállítási forma között.

A kiállítást a Szabadkai Zeneiskola diákjai nyitották meg, a szerb és magyar népdalok mellett kisebb jazzkoncertet is hallhattak a jelenlévők.

A kiállítást november 13-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Igor Rakčević képzőművész: „A kiállítás általánosságban vizsgálja a kiállítási környezetet. Ez a kiállítás az alatt a 4-5 nap alatt jött létre, amíg én itt, Szabadkán tartózkodtam. Szemtanúi lehetünk annak, hogy egyre kevesebb közönsége van a kiállításoknak, egyre kevesebb az igazi képzőművészetet kedvelő, egyre kisebb a művészek mozgástere is, a kiállítások kapcsán. Ez a kiállítás tehát valahogyan megpróbálja bevonni a lakosságot a műalkotás létrehozásába, annak technikai részébe.”

Szabadkai Kortárs Galéria
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.