Ugrás a tartalomra

Sinkovics Ede Nagyapáti Kukac Péter-díjat kapott

2021.09.09
12:55
2021.09.10
17:01
Forrás
Pannon RTV
A festő műveit a topolyai Művelődési Házban állították ki.

Sinkovics Ede festő, képzőművész kapta idén a Nagyapáti Kukac Péter Díjat. Az elismerést a Topolya Napok rendezvénysorozat keretében adták át a Művelődési Ház kiállítótermében, ahol egyúttal megnyílt az alkotó tárlata is. Sinkovics Ede Művészet és elsősegély című sorozatának négy képe látható, a Hamis mitológia sorozat két alkotása, valamint egy preparált zongorát is kiállítottak, egy környezetvédelmi projekt részeként. A művész alkotásaiban főként kollázsok, újrahasznosító technikák dominálnak.

Sinkovics Ede, díjazott, Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj: „Mint művész, és valamilyen szinten mint influenszer szóljak a többieknek is, hogy nem jó irányba halad egyáltalán ez a kapitalista, fogyasztó, önkényes gondolkodás, és a művészettörténetben nem egy figura volt, aki foglalkozott ezzel a kérdéssel komolyabban, itt most csak Joseph Beuys-t említem például, aki nagyon is meghatározó volt a művészeti fejlődésemben.”

Sinkovics Ede
Nagyapáti Kukac Péter díj
Topolya Napok
kiállítás
Topolya

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.