Ugrás a tartalomra

Sok hűhó semmiért Zentán

2021.03.10
10:51
2021.03.10
16:05
Forrás
Pannon RTV
William Shakespeare Sok hűhó semmiért című darabját vitte színpadra a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata.

Az angol klasszikus által betekintést nyerhet a néző két szerelmi történetbe, de megtudhatja azt is, hogy 400 évvel ezelőtt is népszerű volt a pletykálkodás. A darabot a Jászai Mari-díjas Mezei Kinga rendezte.

A darab Messinában játszódik, ahová Don Pedro megérkezik a seregével a győztes háborúból. A sereg tagja Claudio is, aki megérkezésük után azonnal szerelmes lesz Messina kormányzójának lányába. A kormányzót, Leonatót Mess Attila alakítja. „Nagyon büszke apa, hiszen mindjárt a darab elején kiderül, hogy Herora vágyik az ifjú hős, Claudio és vele együtt a hozományra is. Egészen addig tart ez az öröm, amíg el nem indulnak a pletykálódások, és összeomlik az egész világ. Azt a kort játsszuk, amikor a büszkeség még büszkeségnek számított, és foggal-körömmel harcol az igazságért.”

A másik szerelmi szál Beatrice és Benedetto között szövődik, az ő egymásra találásukat láthatjuk a darab másik fő vonalaként. A csípős nyelvű Beatricet Lőrinc Tímea alakítja. „Én olyan fajta színész vagyok, aki szereti megnézni azokat az alakításokat, amiket előttem megcsináltak mások, és őszintén szólva én a lopást is legálisnak tartom ilyen téren, mert ha valamilyen gesztust vagy bármit átvesz egy ember, az nem fog ugyanúgy megjelenni, mert egyforma emberek sincsenek a világon.”

Beatrice riválisát és későbbi párját a nemes ifjút, Benedettót Dévai Zoltán játszotta. „Anno, amatőr koromban Újvidéken, amikor a diákszínpadra jártam, akkor ott csináltuk ezt az előadást, Kőrösi István rendezte és ott is Benedettót játszottam. Segített valamennyit ez, nagyjából megvolt a történet, megvolt, hogy ki ez a figura, mit akar, honnan jött, hová tart.”

Az előadás premierje ma este lesz a Zentai Magyar Kamaraszínházban, ahol az aktuális járványügyi szabályokkal összhangban fogják megtartani a bemutatót.

Zenta
Zentai Magyar Kamaraszínház
Sok hűhó semmiért
bemutató

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.