Ugrás a tartalomra

Sorsunk - verses, zenés összeállítás Kevevárán

2022.12.05
15:58
2022.12.05
16:42
Forrás
Pannon RTV
Erdélyi versvándor mutatkozott be a kevevári plébánián tegnap este. Gál Mihály „Sorsunk” című verses, zenés összeállítással lépett fel a helyi Magyar Művelődési Egyesület szervezésében.

Gál Mihály gyergyóalfalui versmondó 1990-ben tartotta első pódium előadását és azóta rendszeresen fellép Erdélyben és külföldön is. A magyar irodalom nagy költeményei szerepelnek a repertoárján: „Van egy művésztáborom, a Vadárvácska művésztábor, nemzetközi, sokan járnak oda alkotni, fölkértem, hogy ennek a szellemiségében hozzanak össze egy művész albumot, amit itt mutatok önnek a Sorsunk című képzőművészeti album és ezért úgy döntöttem, hogy én magam is nagy energiát fordítok erre, betanulom a Sorsunk című pódium műsort.”

Szemerédi Pál plébános kiemelte, hogy a kevevári plébánia helyszínt biztosít, nemcsak a hitélet, hanem a kulturális élet területén is: „Ilyenkor az ember szembesül azzal a ténnyel és valósággal, hogy fontos ezt a kettőt összetartani itt egy helyen, hogy tudjunk erősödni mind kulturális szinten, mind a hitbeli életünkben. Ma is itt egy nagyon szép előadásnak voltunk a szemtanúi és részesei és lélekben átéreztük azt.”

A kevevári Keve Magyar Művelődési Egyesületnek 30 tagja van és aktívan működik immár 20 éve. Rendszeresen tartanak különböző foglalkozásokat a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Sebestyén József, Kevevára: „Van minden hónapban egy szerdai nap, délután mikor a magyar történelemről beszélgetünk, azt az elnökünk Margit vezeti, különben ide járunk próbálni, verseket, kórus énekelést és ilyesmiket és utána aztán ami van még.”

Fontos, hogy egységben és erőben tudjuk továbbvinni az értéket, amit őseinktől kaptunk, fejleszteni kell és továbbadni azt az utókornak - hangzott el az eseményen.

Kevevára
versvándor
Gál Mihály

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.