Ugrás a tartalomra

Su-Gotica

2023.03.25
14:37
2023.03.25
16:59
Forrás
Pannon RTV
Szabadkai épületek rajzaiból nyílt kiállítás a szabadkai Korzó Udvarában. Kanyó Ervin grafikus idegenvezetőként is dolgozik, így az épületek és utcarészletek mindig is motivációként szolgáltak számára.

Jártában, keltében bárki megnézheti Kanyó Ervin legújabb képsorozatát a szabadkai Korzó Udvarban. Ez alkalommal olyan stílust keresett, ami a különböző arányú és formájú épületeket összefűzi. Így a Su-Gotica című tárlatán a művész az épületeket kissé elnyújtotta, ettől gótikus jelleget kaptak az objektumok.

Kanyó Ervin, grafikus: „Nekem a visszatérő témám és az inspirációm az épületek, nem tudok ezektől szabadulni. Eddig is megpróbáltam őket valamilyen más formában megrajzolni, itt most a formára összpontosítottam, és azokból az épületekből merítettem ihletet, amelyeket egyébként mindannyian látunk, és amelyek nagyon értékesek már magukban is.”

Gyurkovics Réka, a kiállítás szervezője szerint a vizuális élményhez jóleső honi érzések is társulnak az ismerős épületeket nézve.

„Nekem is tetszik, ez is egy érdekes nézőpont, új szemszög, és jó hogy ilyen formában is látjuk a szabadkai közismert épületeket.”

A kiállítást április végéig lehet megtekinteni.

Szabadka
épületek
rajz
kiállítás
korzó
Kanyó Ervin

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.