Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Su-Gotica

2023.03.25
14:37
2023.03.25
16:59
Forrás
Pannon RTV
Szabadkai épületek rajzaiból nyílt kiállítás a szabadkai Korzó Udvarában. Kanyó Ervin grafikus idegenvezetőként is dolgozik, így az épületek és utcarészletek mindig is motivációként szolgáltak számára.

Jártában, keltében bárki megnézheti Kanyó Ervin legújabb képsorozatát a szabadkai Korzó Udvarban. Ez alkalommal olyan stílust keresett, ami a különböző arányú és formájú épületeket összefűzi. Így a Su-Gotica című tárlatán a művész az épületeket kissé elnyújtotta, ettől gótikus jelleget kaptak az objektumok.

Kanyó Ervin, grafikus: „Nekem a visszatérő témám és az inspirációm az épületek, nem tudok ezektől szabadulni. Eddig is megpróbáltam őket valamilyen más formában megrajzolni, itt most a formára összpontosítottam, és azokból az épületekből merítettem ihletet, amelyeket egyébként mindannyian látunk, és amelyek nagyon értékesek már magukban is.”

Gyurkovics Réka, a kiállítás szervezője szerint a vizuális élményhez jóleső honi érzések is társulnak az ismerős épületeket nézve.

„Nekem is tetszik, ez is egy érdekes nézőpont, új szemszög, és jó hogy ilyen formában is látjuk a szabadkai közismert épületeket.”

A kiállítást április végéig lehet megtekinteni.

Szabadka
épületek
rajz
kiállítás
korzó
Kanyó Ervin

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű