Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic (archív fotó)

Svetislav Basara kapja a NIN irodalmi díjat

2021-01-25
16:22
Forrás
Blic
Svetislav Basara író nyerte a 2021-es év NIN irodalmi díját. Az öttagú zsűri a Kontraendorfin című regényét kiáltotta ki idén a legjobb szerb regénynek.

A rekordszámú, 212 beérkezett regényből választotta ki a zsűri a legjobb 10-et, amelyből Svetislav Basara író regénye került ki nyertesként. Neki ez már másodszorra sikerült, ugyanis 2006-ban az Uspon i pad Parkinsonove bolesti című regénye is kiérdemelte a rangos elismerést. A legrangosabb szerb irodalmi díjat hatvanhetedik alkalommal ítélik oda. A nyertest idén a járványügyi helyzet miatt online hirdették meg.

Svetislav Basara
NIN-díj

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.