Ugrás a tartalomra

Szabadka - Évadzárás a Kosztolányi Dezső Színházban (videó)

2017.06.15
15:53
A Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint ének-gitár duó zárta az évadot szerdán Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban
A Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint ének-gitár duó zárta az évadot szerdán Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban. Az idei évadzáró sem múlhatott el bor, pezsgő és torta nélkül. Népdal feldolgozás és akusztikus gitárra írt, rendkívül intim és személyes hangvételű dalok is elhangzottak a színház évadzáró estjén. Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint a Desiré villamosa programsorozat egyik állomásaként vendégszerepelt Szabadkán. A duó a Tell Her című legújabb albumukból is adott ízelítőt. Harcsa Veronika, énekes: „Volt egy nagyon figyelmes közönség, másrészt pedig nagyon szeretünk színházi színpadon játszani, mert ilyenkor semmilyen látvány vagy hang nem vonja el a közönség a figyelmét. Annyira inspiráló volt számomra a mai este, hogy nagyon sok őrültséget csináltunk Bálinttal, olyan hangokat, hangzatokat kerestünk, amik a határokat feszegetik.” evadzaro_kosztolányi 2 Urbán András igazgató elmondta, hogy a színház sikeres évadot tudhat maga mögött. Idén kisebb költségvetésből dolgoztak, ami nagyban megnehezítette a munkát, de így is három bemutatóval egy koprodukcióval és sikeres Desiré fesztivállal zártak. A közönségért azonban ebben a színházban is meg kell küzdeni.



Urbán András, igazgató, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka: „Nem kommercializálódott a színház, ez néha egy kicsit fenékberúgás is, mert küzdünk a közönségért nagyon. Annak ellenére, hogy a Kosztolányi körül van egy kialakult közönségréteg, folyamatosan dolgozunk az új közönséggel való kapcsolatteremtésen és ez nem mindig zökkenőmentes.” evadzaro_kosztolányi 1 A színház júniusban a kisvárdai fesztiválra utazik, a jövő évad októberében pedig megtartják majd a századik Urbi et orbi előadásukat.
Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház
Urbán András
Harcsa Veronika
Gyémánt Bálint

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.