Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadka a nemzetközi találkozások színtere

2019-08-23
15:55
2019-08-23
17:35
Forrás
Pannon RTV
Csütörtökön két koncerttel kezdődött a tizennyolcadik Interetno fesztivál. A programokat idén is - az előző évek mintájára - Szabadka főterén és a Népkörben rendezik meg.

Kirakodóvásár, régi mesterségek utcája, gyereksarok, bor- és gasztrokülönlegességek - Szabadka csütörtökön a nemzetközi találkozások színterévé változott. A nagykorúvá vált kulturális fesztivál továbbra is a folklór és a népművészet fontosságát hirdeti. Tizennyolc évét Bodrogi Hajnalka főszervező röviden így jellemezte: „Felnőtt egy generáció a fesztivállal. Azok a pici gyermekek, akik tizennyolc évvel ezelőtt születtek, ők most az önkénteseink, és azt hangulatában szeretnénk megmutatni.”

A csütörtöki fő műsorszám a Ravnica, valamint Novák Péter és az Etnofon zenekar volt. Az utóbbi formáció zenés irodalmi utazásra hívta a közönséget. Novák Péter sokoldalú művész, most ismét zenészként lépett színpadra: „Megérezte a közösség, hogy van valami dolgunk még ezzel a műfajjal, egy hosszú, fárasztó, de annál izgalmasabb nyáron vagyunk túl, sok-sok fellépéssel, és nem tudom, hogy ez hova vezet, de biztos, hogy a legközelebb van ahhoz, amit a színpadon szerzett örömforrások közé sorolok, és nagyon bízom benne, hogy ez a közönség számára is kiderül.”

Péntek este a Táncpanorámán az itteni csoportok mellett Bolívia, Kolumbia, Malajzia és Oroszország is bemutatkozik.

interetno
Szabadka
Népkör
kirakodóvásár
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.