Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadka a nemzetközi találkozások színtere

2019-08-23
15:55
2019-08-23
17:35
Forrás
Pannon RTV
Csütörtökön két koncerttel kezdődött a tizennyolcadik Interetno fesztivál. A programokat idén is - az előző évek mintájára - Szabadka főterén és a Népkörben rendezik meg.

Kirakodóvásár, régi mesterségek utcája, gyereksarok, bor- és gasztrokülönlegességek - Szabadka csütörtökön a nemzetközi találkozások színterévé változott. A nagykorúvá vált kulturális fesztivál továbbra is a folklór és a népművészet fontosságát hirdeti. Tizennyolc évét Bodrogi Hajnalka főszervező röviden így jellemezte: „Felnőtt egy generáció a fesztivállal. Azok a pici gyermekek, akik tizennyolc évvel ezelőtt születtek, ők most az önkénteseink, és azt hangulatában szeretnénk megmutatni.”

A csütörtöki fő műsorszám a Ravnica, valamint Novák Péter és az Etnofon zenekar volt. Az utóbbi formáció zenés irodalmi utazásra hívta a közönséget. Novák Péter sokoldalú művész, most ismét zenészként lépett színpadra: „Megérezte a közösség, hogy van valami dolgunk még ezzel a műfajjal, egy hosszú, fárasztó, de annál izgalmasabb nyáron vagyunk túl, sok-sok fellépéssel, és nem tudom, hogy ez hova vezet, de biztos, hogy a legközelebb van ahhoz, amit a színpadon szerzett örömforrások közé sorolok, és nagyon bízom benne, hogy ez a közönség számára is kiderül.”

Péntek este a Táncpanorámán az itteni csoportok mellett Bolívia, Kolumbia, Malajzia és Oroszország is bemutatkozik.

interetno
Szabadka
Népkör
kirakodóvásár
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.