Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadka vendéglátóhelyei a 19. század harmadik harmadában

2021.10.13
22:54
2021.10.14
16:54
Forrás
Pannon RTV
Újabb, figyelemre méltó előadással folytatódott az idei Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál programja Szabadkán.

Dr. Papp Árpád etnológus, muzeológus Egy település társadalmi rétegei, etnikai közösségei és törzsvendégei – Szabadka vendéglátóhelyei a 19. század harmadik harmadában című előadását hallhatta a közönség. Az előadás a Szabadkai Városi Múzeumban zajlott.

Pannon RTV

Dr. Papp Árpád etnológus, muzeológus: „Az előadás a Zsidó Kulturális Fesztiválhoz kapcsolódik. A ma elhangzó előadásnak korábbi kutatások eredményein alapuló megállapítások és újabb kérdések felvetése a célja. Gyakorlatilag a kiegyezéstől az első világháborúig terjedő időszak társadalmát, szabadkai mikrotársadalmát kutatja rendhagyó módon. A kocsmák társadalmát és a kocsmai fogyasztás és szokások, illetve bizonyos polgárosodási jelleg bizonyos elemeinek összehasonlítása révén próbál megfejtést vagy legalábbis segítséget nyújtani a hallgatóság számára is.”

Szabadka
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.