Ugrás a tartalomra

Szabadka vendéglátóhelyei a 19. század harmadik harmadában

2021.10.13
22:54
2021.10.14
16:54
Forrás
Pannon RTV
Újabb, figyelemre méltó előadással folytatódott az idei Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál programja Szabadkán.

Dr. Papp Árpád etnológus, muzeológus Egy település társadalmi rétegei, etnikai közösségei és törzsvendégei – Szabadka vendéglátóhelyei a 19. század harmadik harmadában című előadását hallhatta a közönség. Az előadás a Szabadkai Városi Múzeumban zajlott.

Dr. Papp Árpád etnológus, muzeológus: „Az előadás a Zsidó Kulturális Fesztiválhoz kapcsolódik. A ma elhangzó előadásnak korábbi kutatások eredményein alapuló megállapítások és újabb kérdések felvetése a célja. Gyakorlatilag a kiegyezéstől az első világháborúig terjedő időszak társadalmát, szabadkai mikrotársadalmát kutatja rendhagyó módon. A kocsmák társadalmát és a kocsmai fogyasztás és szokások, illetve bizonyos polgárosodási jelleg bizonyos elemeinek összehasonlítása révén próbál megfejtést vagy legalábbis segítséget nyújtani a hallgatóság számára is.”

Szabadka
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.