Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadka vendéglátóhelyei a 19. század harmadik harmadában

2021.10.13
22:54
2021.10.14
16:54
Forrás
Pannon RTV
Újabb, figyelemre méltó előadással folytatódott az idei Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál programja Szabadkán.

Dr. Papp Árpád etnológus, muzeológus Egy település társadalmi rétegei, etnikai közösségei és törzsvendégei – Szabadka vendéglátóhelyei a 19. század harmadik harmadában című előadását hallhatta a közönség. Az előadás a Szabadkai Városi Múzeumban zajlott.

Dr. Papp Árpád etnológus, muzeológus: „Az előadás a Zsidó Kulturális Fesztiválhoz kapcsolódik. A ma elhangzó előadásnak korábbi kutatások eredményein alapuló megállapítások és újabb kérdések felvetése a célja. Gyakorlatilag a kiegyezéstől az első világháborúig terjedő időszak társadalmát, szabadkai mikrotársadalmát kutatja rendhagyó módon. A kocsmák társadalmát és a kocsmai fogyasztás és szokások, illetve bizonyos polgárosodási jelleg bizonyos elemeinek összehasonlítása révén próbál megfejtést vagy legalábbis segítséget nyújtani a hallgatóság számára is.”

Szabadka
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.