Ugrás a tartalomra

A Szabadkai Fúvószenekar évadnyitó koncertje (videó)

2017.04.27
14:35
Évadnyitó koncertet tartott szerda este a Szabadkai Fúvószenekar
Évadnyitó koncertet tartott szerda este a Szabadkai Fúvószenekar. A Városháza dísztermében egyebek mellett Verdi-, Csajkovszkij- és Erkel-művek csendültek fel. Sokan voltak kíváncsiak a Szabadkai Fúvószenekar évadnyitó koncertjére. A zenekar tagjai már január óta készültek a fellépésre. Guzsvány Lénárd, karmester, Szabadkai Fúvószenekar: „Ez a zenekar valójában egy erős magból indul, amit idősebb szabadkai zenészek alkotnak, akik már a hetvenes évek óta tagok és még mindig mozgatórugói a zenekarnak, valamint a zeneiskolából diákokat is hívok, akiknek javára válik és jó tapasztalatszerzés ez a gyakorlat. Emellett mindig hívunk vendégzenészeket más fúvószenekarokból, akik nagyon jó barátságban vannak velünk.”



A koncert szervezői szerint fontos, hogy azok is tudjanak minőségi zenét hallgatni, akiknek nem áll módjában távolabbi településekre utazni. Lipták József, szervező: „Ez nagyon kihalóban van. Azt mondom ma is, hogy kihalóban van, alig vagyunk Vajdaságban. Hívnak minket mindenfelé, mert mi még ma is tartjuk ezt a klasszikus alapot és ezzel a klasszikus zenével és melódiával a szezon kezdetén megszervezzük a koncertet, hogy kielégítsük azokat, akik nem tudnak menni máshova.” Az 1996 februárjában alapított Szabadkai Fúvószenekar évente körülbelül húsz koncertet tart.
Városháza
koncert
Szabadkai Fúvószenekar

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.