Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A szabadkai könnyűzenei élet fél évszázada

2020-02-08
12:47
2020-02-10
17:12
Forrás
Pannon RTV
Szabadkai zenészekkel telt meg a Városi Könyvtár olvasóterme A szabadkai könnyűzenei élet fél évszázada című könyv bemutatóján pénteken. A kiadvány Tihomir Mišić kutatómunkájának az eredménye.

Tihomir Mišić a népszerű SVA TA MUZIKA nevű honlap tulajdonosa, tíz éves kutatómunkája során hiánypótló kiadványt hozott létre. Szinte minden szabadkai zenekarról, zenészről és zeneszerzőről írt a könyvében és mindenről beszámolt, ami az 50 év alatt a város könnyűzenei életében történt: „Még azok is belekerültek a könyvbe, akik csak egyszer léptek fel, mert úgy gondolom, hogy mindenkinek, aki legalább egyszer színpadra állt és közönség elé lépett valamilyen módon, ha öt percre is, de hírneve lett.”

Dejan Vujinović az Etnofest művészeti vezetője a nyolcvanas évektől vett részt aktívan Szabadka zenei életében, de kulturális menedzsmenttel a kétezres évek óta foglalkozik: „Itt-ott elmegyek zenei klubokba és felfedezek új zenészeket, akik csak most jelentek meg. Örülök annak is, hogy a zeneiskolából a fiatalok nemcsak a zeneiskolában fejezik a tanulmányaikat, hanem elmennek akadémiára Grazba, Belgrádba, Budapestre és más országokba. Igazából örülök annak, hogy Szabadkának van zenei élete.”

A szerző mintegy háromszázhetven együttest és előadót dolgozott fel a kiadványban.

Tihomir Mišić
könyvbemutató
Városi Könyvtár
Dejan Vujinović
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.