Ugrás a tartalomra

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház mutatkozik be a budapesti Vendégváró Fesztiválon

2023.01.28
15:28
Forrás
MTI
Három előadással mutatkozik be a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház február 17. és február 19. között a 11. Vendégváró Fesztiválon Budapesten, a Bethlen Téri Színházban.

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Bethlen Téri Színház a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált, amelynek idei meghívottja a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház - tájékoztatta a színház az MTI-t. A vajdasági társulat tabudöntögető és progresszív előadásokkal, köztük egy premierrel lép színpadra.

A Bethlen Téri Színház kiemelt célja, hogy a határon túli társulatok megmutathassák a fővárosban értékeiket, művészetüket - idézi a tájékoztató Váczi Lászlót, a Bethlen Téri Színház ügyvezető igazgatóját, aki szerint a fesztivál által még szélesebb képet kaphat a közönség a magyar kultúráról.

Február 17-én Amikor Isten hasba rúg című produkciót láthatja a közönség, Lovas Ildikó azonos című regényét Urbán András vitte színre, de az ő rendezésében szerepel a programban Az Úr nevében című darab is. A harmadik napon Gunilla Boëthius svéd író A föld fia című drámája lesz látható Hegymegi Máté rendezésében, a drámát Szappanos Gábor fordította.

A Vendégváró Fesztivál programja a színház honlapján érhető el.

Kosztolányi Dezső Színház
Vendégváró Fesztivál
Budapest

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.