Ugrás a tartalomra

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának évadzárója

2019.06.18
07:16
2019.06.18
18:27
Forrás
Pannon RTV
Kiválasztották az évad színészét és színésznőjét is.

A Lila ákáccal és egy minigálával fejezte be az évadot a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. Az évad négy bemutatóval zárt, a leköszönő társulatvezető ennek alapján választotta ki az évad színészét és színésznőjét. Mezei Zoltán az Osztrigás Mici főszerepéért lett az évad legjobbja: „Az utóbbi két évben az életem egy kicsit más irányt is vett, amellett a színházban, mint színész az utóbbi tíz évben nem voltam ilyen aktív, így hozta a lépés, Kata angazsált, amiért hálás vagyok neki. De lett egy az életemet kiegészítő menedzsmenti tevékenység, pénzkeresési lehetőség, nincs a terhemre, nagyon kedvelem, de így a kettő néha sok.”

Pámer Csilla a Lila ákác Tóth Mancijaként kapta meg a legjobb női főszerepért járó díjat: „Nem számítottam rá, mert az ember kívülről nem látja magát, a többieket látja, gondol valakire, hogy milyen jó volt az évadban és megérdemli, nekem is volt ilyen jelöltem. Azért lepődtem meg, mert magamra nem gondoltam.”

Gyarmati Kata a jövőben nem vezeti tovább a társulatot. Azt mondta, a színészi energia, amit a társulattól kapott hosszú időre elraktározódik majd benne.

Gyarmati Kata, dramaturg: „Nem tagadom, hogy nagyon nehéz periódus volt, viszont az a munka, amit velük együtt végezhettem, az azt hiszem, meghatározott engem nagyon hosszú időre.”

Gyarmati Kata a színház legkreatívabb munkatársait is megnevezte, idén Brestyánszki Boros Rozália dramaturgnak és a Német Mihaela művészeti titkárnak jutott a megtisztelő cím.

Lila ákác
Szabadkai Népszínház
Magyar Társulat

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.