Ugrás a tartalomra

A Szabadkai Népszínház társulata is bemutatkozott Pécsen

2019.06.15
12:44
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
A Pécsi Országos Színházi Találkozó a magyarországi és határon túli magyar színjátszás legjelentősebb szemléje. A Szabadkai Népszínház a Mi történt Baby Jane-nel? című darabbal szerepelt.

Szombat este zárul a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó, amelyen a legjobb nagyszínpadi és kamaradarabok kerültek bemutatásra. A versenyprogramot Gulyás Gábor esztéta és Zalán Tibor író, dramaturg állította össze. A versenybe 14 előadás jutott be, a Szabadkai Népszínház a Mi történt Baby Jane-nel című darabbal szerepelt. Zalán Tibor, válogató, POSZT: „Kétszázegy előadást láttunk Gulyás Gáborral és videoelőadást kb. harmincat. A Baby Jane természetesen az első hét nagy színházi előadás között van, hogy politikusan fogalmazzak.”

A Szabadkai Népszínház előadása bonyolult fény és hangtechnikát igényel, hogy ez idegen színpadon is jól működjön, mindig plusz stressz. Ezt Galambos Péter rendező is alátámasztotta azzal a megállapítással, hogy nagyon sok finomságon áll, vagy bukik minden, „egészen odáig, hogy ezek a printelt hálók, ha nem úgy vannak világítva, akkor nem is látszik a színész.”

Az előadás majdnem három órás. Előtte pedig kötelező a próba. Ez a főszereplőnek például csaknem hat órás szövegmondást és színpadi koncentrációt jelent. Pesitz Mónika, színész: „A lényeg, hogy nem szabad ráparázni, hogy Úristen, most mi lesz, vagy mi van, ha nem bírom.”

A szakmai zsűri ma dönt a díjazottakról, és hogy a Mi történt Baby Jane-nel hogyan szerepelt, a késő esti ünnepélyes díjkiosztón derül ki.

Pécsi Országos Színházi Találkozó
POSZT
Mi történt Baby Jane-nel?

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.